Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την υποβολή σχεδίου τοπικού προγράμματος της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ διοργάνωσε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας.
«Οι παρευρισκόμενοι – σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Επιμελητηρίου – είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα LEADER που στοχεύει σε μία ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή στρατηγική και τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου. Η ενημέρωση αποτέλεσε μέρος της διαβούλευσης με τους αντιπροσωπευτικούς φορείς της περιοχής αλλά και τον τοπικό πληθυσμό για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της παρέμβασης με θέμα «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER/Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».
Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης, της τοπικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας με απώτερο στόχο την τοπική ανάπτυξη μέσω του προγράμματος LEADER.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και Κεντρ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Άρτας και Πρέβεζας, Ιωάννης Γκολομάζος και Ιώαννης Μπούρης, αντίστοιχα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγ- δος, ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Παππάς, στελέχη της ΕΤΑΝΑΜ και επαγγελματίες – πολίτες ενδιαφερόμενοι για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, σημείωσε: Στόχος μας είναι η διαρκής ενημέρωση των επιχειρήσεων του νομού σχετικά με τα νέα προγράμματα, εστιάζοντας στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που αποκλείονται από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (πχ ΕΣΠΑ) και πρότεινε την αύξηση του προϋπολογισμού στα ιδιωτικά έργα συγκριτικά με τα δημόσια, όπως κατανέμονται στο εν λόγω πρόγραμμα.
Αντίστοιχα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας δήλωσε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε δράσεις που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη, την αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου και του ορεινού όγκου. Τέλος, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επικεντρώθηκε στην στήριξη των αγροτών, των τουριστικών καταλυμάτων καθώς και στα έργα δημόσιων υποδομών.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ.Παππάς, ο γενικός διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ Γ. Άρμπυρος και ο γεωπόνος Ιωάννης Γεωργίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ