Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Άρτας και το Επιμελητήριο, με κεντρικό ομιλητή τον μαθηματικό – ερευνητή και Σύμβουλο Σταδιοδρομίας Στράτο Στρατηγάκη, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του Συλλόγου Άρτης «ΣΚΟΥΦΑΣ», το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Αστρολάβος».
Η προσέλευση των μαθητών της πόλης, των γονιών τους και των συναδέλφων καθηγητών ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πόσο επίκαιρο και σημαντικό ήταν το θέμα του σεμιναρίου «Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος στην νέα εποχή».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλαβική τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή των θυμάτων του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη που τόσο πολύ έχει συγκλονίσει όλους μας.
Ο φυσικός Γιώργος Κατσικογιώργος συντόνισε την εκδήλωση, ο οποίος αναφερόμενος στις εξελίξεις στη νέα εποχή, είπε ότι τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε, να ενημερωθούμε και αυτός είναι και ο λόγος του σεμιναρίου επαγγελματικού προσανατολισμού που αποφασίστηκε να γίνει στην πόλη μας.
Ο Στράτος Στρατηγάκης πήρε στη συνέχεια το λόγο και για δύο ώρες καθήλωσε το κοινό με μια εξαιρετική παρουσίαση, που στόχευε στην πλήρη ενημέρωση των παιδιών της πόλης μας για την επιλογή σπουδών. Ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς με ποιον τρόπο πρέπει να γίνεται η επιλογή του επαγγέλματος από ένα παιδί, καθώς και τα λάθη που σημειώνονται από τους μαθητές όταν επιλέγουν το δρόμο που θα διαλέξουν για το μέλλον τους.
Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις των παιδιών, των γονιών τους αλλά και καθηγητών προς τον κ. Στρατηγάκη δημιουργώντας μια εξαιρετική διάδραση μεταξύ των εμπλεκομένων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος τονίζοντας την σημασία της ενημέρωσης των παιδιών στην δύσκολη απόφαση επιλογής επαγγέλματος, καθώς και ο βουλευτής Άρτης Χρήστος Γκόκας αναφερόμενος το πόσο επίκαιρο είναι το θέμα του σεμιναρίου για τα παιδιά και τους γονείς τους.
Στους ομιλητές συγκαταλέχθηκε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη Γιώργος Κολιός, που με την πολύχρονη εμπειρία του στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έδωσε τροφή για σκέψη και προβληματισμούς στους μαθητές για την πορεία των σπουδών τους.
Ομοίως ο καθηγητής Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε με ιδιαίτερη σαφήνεια τα τρία τμήματα της πόλης μας, δείχνοντας τις δυνατότητες σπουδών που παρέχουν στους φοιτητές τους.
Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε η κ. Κατερίνα Μπανταλούκα, ψυχοθεραπεύτρια, που ανιδιοτελώς προσφέρει σεμινάρια ψυχολογίας στους μαθητές της πόλης μας, στην διαχείριση άγχους και προβληματισμών μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Αστρολάβος» θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν τέτοια που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις που θα είναι προς όφελος της πόλης μας.
Για το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Αστρολάβος», υπογράφει ο Βασίλης Κατσώτης, Χημικός, MSc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ