Μπήκαν προχθές Δευτέρα στο υπουργείο Ανάπτυξης οι υπογραφές ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, τους έξι δημάρχους των Δήμων που βρέχονται από τον Αμβρακικό κόλπο καθώς επίσης και την ΕΤΑΝΑΜ, οι υπογραφές της προγραμματικής σύμβασης για τον σπάνιο υγροβιότοπο.
Πρόκειται για τους Δήμους, Αρταίων, Πρέβεζας, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας, Νικ. Σκουφά και Ζηρού. Από το Δήμο Αρταίων παραβρέθηκε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, του οποίου η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) αποτέλεσε δική του ιδέα που έτρεξε αρκετά και τα κατάφερε ώστε να γίνει πράξη.
Με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η σύνταξη μελέτης για την ΟΧΕ, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δράσεις και έργα για την προστασία, ανάδειξη και ανάπτυξη του Αμβρακικου και των γύρω περιοχών.
Σημαντικό είναι το γεγονός εξασφάλισης πάνω από 120 εκατ. ευρώ, που όπως γίνεται λόγος, θα βρεθούν από το νέο ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το ΠΕΠ, το πρόγραμμα Interreg, το Leader και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Μετά από πρόταση του δημάρχου Αρταίων η πρώτη Επιτροπή Παρακολούθησης θα γίνει στην Κορωνησία εντός του Απριλίου. Αν όντως εξασφαλιστεί το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάσα του Αμβρακικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ