ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ την εβδομάδα κατά την οποία από το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) βρίσκεται σε εξέλιξη το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω ακρίβειας.
Ξεκίνησε προχτές Δευτέρα και συνεχίζεται έως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με το ΙΝΚΑ απευθυνόμενο στους καταναλωτές να τονίζει: «Ζητάμε από τους πολίτες να μην αγοράζουν για μια βδομάδα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού, όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι…». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη «θα ακολουθήσει μποϊκοτάζ το επόμενο διάστημα και για άλλα προϊόντα, στα οποία επίσης διαπιστώνονται μεγάλες αυξήσεις».
Είναι πράγματι σωστό να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια χωρίς να αντιδράς όταν για παράδειγμα βλέπεις τη φέτα να μετατρέπεται σε… είδος πολυτελείας; Μέσα σ’ ένα χρόνο ακρίβυνε 45% με αποτέλεσμα να πωλείται σήμερα 13,5 ευρώ το κιλό με τάση, όπως εκτιμούν οι ειδικότεροι ημών, ανόδου έως και 15 ευρώ το κιλό. Τα ίδια με το φρέσκο, το παστεριωμένο αλλά και το σοκολατούχο γάλα. Αν τους αφήσουμε ανέγγιχτους, θα ξεσαλώσουν εντελώς!
Το μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ είναι μια καλή ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμά μας. Σε ενδεχόμενη αποτυχία να μην διαμαρτυρόμαστε μετά, διότι ενώ βλέπουμε ότι γίνεται καταλήστευση της τσέπης μας, το δεχόμαστε παθητικά, δίχως να αντιδρούμε.