«Κάθε προσδοκία» σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων «ξεπέρασε η ανταπόκριση των Αρτινών στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία».
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται: «Ρούχα, κουβέρτες, σάκοι, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλατα, είδη υγιεινής, πάνες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συγκεντρώθηκαν και αναχώρησαν συσκευασμένα με φορτηγό του Δήμου».

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, ανέφερε: «Δώσαμε όλοι, για μια ακόμα φορά, ένα συγκινητικό “παρών” και αποστείλαμε το πρώτο φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Ελπίζουμε η κίνησή μας αυτή να ανακουφίσει έστω και λίγο των πόνο των συνανθρώπων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την πρόσφορα τους».

ΩΣ «συγκλονιστική» περιγράφει την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων της Τουρκίας και Συρίας από τους πρόσφατους σεισμούς, ο Δήμος Νικ. Σκουφά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου «συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 μεγάλες σακούλες με ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ακόμα και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα σταλεί στις πληγείσες περιοχές».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται με έμφαση: «Ο Δήμος μας συμμετείχε στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και οι δημότες μας με την συνειδητή και ανιδιοτελή προσφορά τους απέδειξαν ότι οι έννοιες συμπαράσταση, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία παραμένουν βαθιά ριζωμένες στον τόπο μας».

Συνεχίζεται από το Εργατικό Κέντρο Άρτας (ΕΚΑ) η αλληλεγγύη στους εργαζομένους και τους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου «φορτώθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η πρώτη αποστολή και θα επαναλάβουμε την επόμενη εβδομάδα (αυτή που διανύουμε).

Ευχαριστούμε τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανταπόκρισή τους, όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και εκτός Άρτας όπως την Κρανιά Πρέβεζας για την αποφασιστική συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή του ΕΚΑ. Συνεχίζουμε με περσότερη αποφασιστικότητα.

Το ΕΚΑ εκφράζει την τεράστια αλληλεγγύη του στους συναδέλφους μας και γειτονές μας από τις χώρες της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου έχουν πληγεί από δύο τεράστιου μεγέθους σεισμούς. Για άλλη μια φορά -δυστυχώς- παρακολου- θούμε σκηνές τρόμου, με ανθρώπους θαμμένους κάτω από χαλάσματα, κτήρια κατεστραμμένα και χιλιάδες κόσμου σε απόγνωση. Επιβεβαιώνεται πως στη λογική του κόστους – οφέλους αυτός που την πληρώνει πάντα είναι ο λαός, ο οποίος βρίσκεται στο έλεος ακόμα και των φυσικών φαινομένων.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το σύνολο του λαού της Άρτας, να δείξουμε για ακόμα μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα αδέρφια – γείτονές μας που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Προχωράμε με άμεσο τρόπο στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, από αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρες από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 6:30 το απόγευμα έως 8 το βράδυ, στο ισόγειο του ΕΚΑ. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες μωρών, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής».

«ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Ζηρού «ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, φορέων και Συλλόγων στο προσκλητήριο για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζομένους από τον φονικό σεισμό λαούς της Τουρκίας και Συρίας».

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και καθημερινότητας Βασίλειο Παπαβασιλείου, παρέδωσε το υλικό που συγκεντρώθηκε στην ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου, στα Ιωάννινα, ώστε να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές. Με την ευκαιρία ο Δήμος απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια συλλογής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ