ΑΥΤΟ που η τοπική κοινωνία κράτησε από την πρώτη επίσημη εμφάνιση (και ζωντανά μέσα από το διαδίκτυο) του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα στο καφέ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» ήταν μια πρόγευση. Όπως όμως λένε και οι ειδικοί επί των γαστριμαργικών απολαύσεων «βασιλιάς εντός τραπεζιού είναι το κυρίως πιάτο». Αυτό είναι που αναμένει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΟΠΟΥ «κυρίως πιάτο» βέβαια εννοούμε τα πρόσωπα που θα συγκροτούν το ψηφοδέλτιο τόσο από πλευράς υποψηφίων στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα τοπικά, δηλαδή των χωριών, αντίστοιχα. Και στο τέλος φυσικά το… επιδόρπιο που δεν είναι άλλο από την κάλπη και τι περιέχει μέσα. Χορταστικό ή «όχι» το… τραπέζι εκεί θα φανεί. Για όλους.

ΤΟ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» όπου έγινε η παρουσίαση του τίτλου του συνδυασμού, το λογότυπο αλλά και η διακήρυξη αρχών, ήταν πράγματι κατάμεστο από κόσμο. Και παράλληλα δίνει το περιθώριο στον Χριστόφορο Σιαφάκα να πει «ξεκινήσαμε καλά». Ωστόσο, στο τέλος «ξυρίζουν τον γαμπρό» που λέει και η λαϊκή παροιμία. Κι αυτό ισχύει για όλους. Μηδενός εξαιρουμένου.

ΤΙΤΛΟΣ του συνδυασμού «Άρτα, υπεύθυνα μαζί». Από τον επικεφαλής είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα παρουσία του στην πίτα της τοπικής ΝΔ. Ουδείς όμως από την ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) του κόμματος ανταπέδωσε. Πλην του πρώην δημάρχου Βλαχερνών και πρώην προέδρου ΝΟΔΕ Νίκου Κέφη. Υπάρχουν άραγε και οι «κρυπτοσιαφαρικοί» που δεν θέλησαν να φανούν, στρατηγέ;

Α, ναι, να μην ξεχάσουμε κι αυτούς με τα δημόσια αξιώματα, τους οποίους παράλληλα είδαμε να παρίστανται και στην κοπή πίτας του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη. Ήταν εκεί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Αναστασία Σίμου, Δημήτρης Βαρέλης, Φώτιος Φώτης και ο πολιτευτής Ευστάθιος Γιαννούλης. Για να μην αδικούμε τον συνδυασμό «Άρτα, υπεύθυνα μαζί», και οι τέσσερις είναι ΝΔ. Επομένως «παίζεται» ποιόν από τους δύο στηρίζουν;

ΑΥΤΟΙ ξέρουν καλύτερα, εκείνο που θα τούς λέγαμε πάντως είναι ότι μια προσοχή χρειάζεται. Διότι ως κατέχοντες δημόσια αξιώματα, τί θα απαντήσουν αλήθεια, δοθείσης ευκαιρίας, σε τυχόν ερώτημα δημοσιογράφου «με ποιόν είστε, με Σιαφάκα ή Τσιρογιάννη;». Εκκρεμές στην πολιτική δεν ταιριάζει.

ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ, εν τω μεταξύ, αποδεικνύεται ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτιος Φώτης, ή αλλιώς «πολυεργαλείο». Όπου δει κάλπη απάνω καταπάνω, εκπλήσσοντας τους πάντες με την πολυσχιδή δράση του. Μέχρι και στις εκλογές του «ΣΚΟΥΦΑ» πήρε μέρος αποτελώντας ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία του Επιμελητηρίου, αλλά και την επανεκλογή του ως περιφερειακός σύμβουλος. Σούπερμαν!
ΚΑΛΟ, πάρα πολύ καλό το υπόμνημα με τα αιτήματα της ΠΣΕ (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας), το οποίο θα επιδώσει σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων. Μέσα σε δύο σελίδες κωδικοποιεί όλα όσα μας φέρνουν πίσω ως Ήπειρο, ενώ παράλληλα με τρόπο σαφέστατο περιγράφονται εκείνα που πρέπει να γίνουν για την θέση που τής αξίζει. Αν μη τί άλλο παρήγορο αυτό το εγερτήριο.

ΕΝΑ παράδειγμα από τις καίριες αναφορές της. «Οι νέοι “ψάχνουν” τρόπο να μεταναστεύσουν και τα χωριά πλέον κατοικούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από υπερήλικες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα διαμονής από την αδυναμία της πολιτείας να τους στηρίξει…». Μελαγχολικό να το λέμε αλλά έτσι ακριβώς είναι.

ΝΑ το πάμε και λίγο παρακάτω; Εάν συνεχιστεί η ίδια αδράνεια από την πολιτεία θα υπάρξουν χωριά στα οποία θα μπουν λουκέτα. Αν αυτό τιμά τους διαχειριστές της τότε ας συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

ΤΑ λέγαμε αυτά τις προάλλες και με τον καλό πρόεδρο της Γραμμενίτσας Αθανάσιο Μήτσιο. Ο οποίος μιλώντας για το χωριό του μάς είπε ότι στο παρελθόν διέθετε 12 καφενεία και τώρα έμεινε με τρία τέσσερα. Και να σκεφτείτε πως η Γραμμενίτσα βρίσκονταν στον κατάλογο με τον χαρακτηρισμό ως κεφαλοχώρι. Παρεμπιπτόντως, και νομίζουμε πως θα συμφωνήσει και ο πρόεδρος, να πούμε ότι όσα απέμειναν καλόν είναι να τα κάνουν πιο δελεαστικά οι ιδιοκτήτες τους. Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να γίνει ώστε να κερδίσουν περισσότερο κόσμο.

ΟΣΟΝ αφορά την πίτα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ο χώρος του καφέ «Maxim» αποδείχθηκε μικρός (μεγάλος φυσικά όταν βοηθάει ο καιρός), για να χωρέσει τους παρευρισκόμενους. Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν ζεστή με την παροιμία που λέει πως «όλοι οι καλοί χωράνε» να ισχύει στο απόλυτο.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ να πούμε ότι δεν είναι μόνο η Βίκυ Σιαπάτη και ο Πάνος Καραγιώργος που έθεσαν την διαθεσιμότητά τους για υποψηφιότητα δημάρχου Αρταίων που περιμένουν τον «λευκό καπνό». Είναι και ένα μεγάλο ποσοστό της τοπικής κοινωνίας που επίσης αδημονεί. Όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό το «μάδημα της μαργαρίτας» και εντελώς διαφορετικό το «παιγνίδι» με συγκεκριμένο όνομα. Καιρός να αρχίσει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης καθώς η… τριβή παράγει θερμότητα.

ΟΣΟ για το ΠΑΣΟΚ μαθαίνουμε ότι κατατέθηκε επίσημα διαθεσιμότητα στη Νομαρχιακή Επιτροπή μόνο από τον Άλκη Παπαχρηστάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Προς το παρόν τουλάχιστον. Αν θα ταρακουνήσει τα νερά μένει να το δούμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας και
καλά αποκριάτικα ξεφαντώματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ