ΣΤΗΝ αλυσίδα συμπαράστασης προς τους λαούς της Τουρκίας, Συρίας και του Λιβάνου προστίθεται και η Άρτα, η οποία ξεκίνησε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους από τους ισχυρότατο σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο σε πάνω από 36.000 συνανθρώπους μας.
Πρωτοβουλίες ανέλαβε κατά πρώτον το Εργατικό Κέντρο που άρχισε να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να ανταποκρίνεται άμεσα παραδίδοντας κουβέρτες, βρεφικό και παιδικό γάλα σε σκό- νη, πάνες μωρών και είδη ατομικής υγιεινής. Την ίδια στιγμή ο εν λόγω Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας όλους τους Συλλόγους Εργαζομένων του νομού, τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, τους Επιστημονικούς Συλλόγους, τον Αρτινό λαό να σταθούν στο πλευρό των λαών Τουρκίας, Συρίας και Λιβάνου εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους πηγαίνοντας από αυτά που περισσεύουν και τέλος πάντων ό,τι μπορούν, στο Εργατικό Κέντρο Άρτας (ΕΚΑ).
Επικοινωνούμε συνεχώς με το ΕΚΑ και αυτό που μάς μεταφέρεται είναι πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Η πρώτη αποστολή του υλικού που συγκεντρώνεται επρόκειτο να γίνει στις δοκιμαζόμενες χώρες προχτές Δευτέρα, με την συγκέντρωση ειδών να συνεχίζεται.

Δήμος Αρταίων
Στην πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας συμμετέχει επίσης ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί τους συμπολίτες μας να συνδράμουν με κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη.
Με την ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι έχει κινητοποιήσει ήδη τις υπηρεσίες του και σε συνεργασία με φορείς και Συλλόγους προετοιμάζουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, συγκεντρώνοντάς την στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου επί της οδού Αρτινών Πεσόντων, από 8 το πρωί έως 3 το μεσημέρι. Η συγκέντρωση συνεχίζεται έως και σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου στο τηλέφωνο 26810.24897.

Δήμος Νικ. Σκουφά
Στην προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας ανταποκρίθηκε, ύστερα από κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.
Κάλεσε από την πρώτη στιγμή τους πολίτες να συνδράμουν με την προσφορά ειδών (κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό), ύστερα από υπόδειξη της ΚΕΔΕ, τα οποία όπως επισημαίνει, θα σταλούν άμεσα στους πληγέντες. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη
Το διήμερο της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης ολοκλήρωσε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με σκοπό την άμεση αποστολή της.
Η συλλογή έγινε στα δημοτικά καταστήματα Άνω Καλεντίνης, Αστροχωρίου και Διασέλλου. Προηγήθηκε έκκληση του δημάρχου Περικλή Μίγδου, ο οποίος ανέφερε ότι «γνωρίζοντας την ευαισθησία και την καλοσύνη των ανθρώπων μας είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούμε όλοι μας με συνέπεια και αμεσότητα και σ’ αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά έμπρακ- τα ότι οι Δήμοι αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής».

Δήμος Ζηρού
«Ο Δήμος Ζηρού συναισθανόμενος το δράμα που βιώνουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες, συμμετέχει ενεργά στη δράση συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν απόλυτη και άμεση ανάγκη οι λαοί τους», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Ζηρού.
Προς τούτο ξεκίνησε την συλλογή ειδών που ολοκληρώθηκε προχτές Δευτέρα. Συγκεντρώθηκαν κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια. Κι ακόμα: Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια, τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί), εμφιαλωμένα νερά, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, ΚIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες, ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντι- φλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Ερυθρός Σταυρός Άρτας
Ανακοίνωση με την οποία απευθύνει έκκληση βοήθειας απευθύνει μέσω του Τμήματος Άρτας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καταθέτοντας ο καθένας την οικονομική προσφορά σε λογαριασμό τραπέζης.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία κινητοποιήθηκε άμεσα για την συγκέντρωση βοήθειας, η οποία θα σταλεί για την ανακούφιση των σκληρά δοκιμασμένων συνανθρώπων μας της γειτονικής χώρας.
Το Τμήμα Άρτας του Ερυθρού Σταυρού συμμετέχοντας ενεργά σ΄ αυτή την προσπάθεια απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν να καταθέσουν την βοήθειά τους στον παρακάτω λογαριασμό: Τράπεζα Eurobank – Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013. IBAN: GR26. 0260.2400.0003.0020.1205.013. Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Σεισμός».
Μπορούν επίσης, για διευκόλυνσή τους, να καταθέσουν στο Τμήμα μας, οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν και εμείς θα προωθήσουμε συνολικά το ποσό που θα συγκεντρωθεί. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν. Τα γραφεία του Τμήματός μας βρίσκονται στην οδό Νικ. Πλαστήρα 29 απέναντι από την είσοδο του 3ου γυμνασίου-λυκείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2681021637 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ