Η προστασία και η σωτηρία των δασών βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου Forum του ΣΠΑΥ (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), με τον δήμαρχο Αρταίων να τοποθετείται για το περιαστικό δάσος της Άρτας, αλλά και όσες δράσεις έχουν γίνει ήδη από την Δημοτική Αρχή καθώς και όσες δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.
Ο Χρήστος Τσιρογιάννης είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο πρώτο τραπέζι διαλόγου με θέμα «Σχεδιασμός και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης 2023 – 2030», λόγω και των πολύ καλών ποσοστών χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια.
Αναφορικά με το περιαστικό δάσος της Άρ- τας, ο δήμαρχος εξήρε την συμβολή των φορέων, των εθελοντών και των απλών πολιτών που ενεργοποιούνται για την προστασία και αειφορία του, σε συνέργεια πάντα με τον Δήμο. Τόνισε ακόμα την σημασία κατάρτισης μίας ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης/ master plan (όπως ακριβώς σχεδιάζεται η αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου και η ανάδειξη του Αμβρακικού κόλπου), ώστε ο Δήμος να διεκδικήσει με οργανωμένο τρόπο χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
Προς τον σκοπό αυτό πρότεινε στην διοίκηση του ΣΠΑΥ να συνεργαστεί με τον Δήμο Αρταίων με σκοπό να υπάρχει εύκολη μεταφορά τεχνογνωσίας και παράλληλα να εκπονηθούν προσεγμένες, σε σύντομο χρόνο, σχετικές μελέτες. Η πρόταση του δημάρχου έγινε δεκτή από τον ΣΠΑΥ και έτσι σύντομα οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε Σύμφωνο Συνεργασίας. Αυτονόητα, για όλες τις διαδικασίες, οι συλλογικότητες και οι φορείς που ασχολούνται με το περιαστικό δάσος θα είναι προσκεκλημένοι στην όλη διαδικασία.
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε ειδική αναφορά και στη βοήθεια που μπορεί να παρέχει ο ΣΠΑΥ σε άλλες περιοχές της χώρας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι πολύ συγκινητικό ότι ο ΣΠΑΥ αγκαλιάζει αυτή τη στιγμή και άλλους Δήμους κι άλλες περιοχές.
Ξεκινήσαμε από την Αρχαία Ολυμπία, υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο της και δεσμευτήκαμε ότι ο ΣΠΑΥ θα κάνει τις μελέτες για τις δικές της ανάγκες και τη θωράκιση. Το ίδιο θα κάνουμε και για τα Καλάβρυτα, για την Άρτα, την Γορτυνία, το ίδιο θα κάνει ο ΣΠΑΥ για όλους τους Δήμους που ζητούν και θέλουν συνέργεια προκειμένου να τους μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ