Από συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη ακόμα και του πολιτικού του γραφείου, συνοδεύτηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος.
Στην εκδήλωση, σε cafe της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, ο κ. Στύλιος υποδέχτηκε εκατοντάδες φίλους του και πολίτες του νομού που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Τόσο εντός όσο και εκτός του cafe σχηματίστηκε αδιαχώρητο, δημιουργώντας μια ζεστή και ανθρώπινη ατμόσφαιρα, χάρη και στην σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ίδιο και τους Αρτινούς πολίτες.
Η συγκέντρωση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πρόβα εκλογών στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Γιώργος Στύλιος διατηρεί την δυναμική αλλά και την αποδοχή των ψηφοφόρων. Εντύπωση, εν τω μεταξύ, προκάλεσε η παρουσία εκπροσώπων του δημόσιου βίου τόσο από την Περιφέρεια όσο και πολύ περισσότερο βέβαια από την Άρτα.
Στην αρχή της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι άκουσαν παραδοσιακά κάλαντα από μουσικό σχήμα αποτελούμενο από σπουδαστές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Άρτα, για να ακολουθήσει η ανάγνωση της ευχής από τον ιερέα της τοπικής ενορίας και η κοπή της βασιλόπιτας από τον ίδιο τον υφυπουργό.
Το παρόν του έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την προσωπική σχέση που τον συνδέει με τον κ. Στύλιο, σημειώνοντας επί λέξει: «Με τον Γιώργο είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια. Γι’ αυτό και έκανα τόσα χιλιόμετρα για να βρεθώ σήμερα εδώ μαζί σας στην Άρτα και δίπλα του. Για να στηρίξω έναν ήπιο αλλά και δυναμικό πολιτικό στη μάχη για να έρθει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρώτη στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Άρτα και φυσικά σε όλη την Ελλάδα». Ακολούθως αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, κυρίως στους τομείς των συντάξεων και της πρόνοιας.

Σημεία από την ομιλία Γ. Στύλιου
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γιώργος Στύλιος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο έργο του, όσο και στα διλήμματα των εθνικών εκλογών που έρχονται.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε το γεγονός πως σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε να ενισχύσει την οικονομία, την απασχόληση και την Εθνική Άμυνα, αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδας.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στις συνεχείς παρεμβάσεις του για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το νομό Άρτας.
Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην στήριξη των παραγωγών της χώρας μας κατά την τριετία 2020-2022, ένα διάστημα συνεχών εξωγενών κρίσεων, με έκτακτα μέτρα αλλά και με θεσμικές μόνιμες παρεμβάσεις όπως είναι η μείωση της φορολογίας. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως στο πλαίσιο αυτών των δράσεων στήριξης, οι παραγωγοί της Άρτας έχουν λάβει 24 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος θα συνε- χίσει να στηρίζει τους παραγωγούς. Ότι θα είναι συνεχώς δίπλα τους.

Για απώλεια έδρας
Ειδική μνεία έκανε ο υφυπουργός και στο ζήτημα μείωσης του πληθυσμού του νομού της Άρτας, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Μάλιστα σχολίασε πως αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του νομού, τάση που γιγαντώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχέθηκε, ωστόσο, πως με όλες του τις δυνάμεις θα δώσει τη μάχη για την αναστροφή αυτής της πορείας.

Προτεραιότητες για Άρτα
Παρουσίασε, παράλληλα, τις προτεραιότητες για την Άρτα του αύριο. Επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα του νο- μού, το φυσικό κάλλος και την βιοποικιλότητα του Αμβρακικού και των Τζουμέρκων, σημειώνοντας πως «η Άρτα και τα προϊόντα της μπορούν να γίνουν η αιχμή για την περαιτέρω ανά- πτυξη της τοπικής οικονομίας».
Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο του και σε τομείς που σχετίζονται με την παιδεία, τις υποδομές και την υγεία στο νομό, υπογραμμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που οι πολίτες τον τίμησαν με την ψήφο τους, μάχεται διαρκώς και συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς για το καλό του τόπου και την προώθηση έργων ουσίας για την περιοχή.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα στην παρούσα κρίσιμη ευρωπαϊκή και παγκόσμια συγκυρία, έχει ανάγκη μιας σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης. Στις επερχόμενες εκλογές, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζί του τη μάχη για αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος στο νομό Άρτας.

Παρόντες
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του κ. Χατζηδάκη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι δήμαρχοι, Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρώην βουλευτής Άρτας της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Αναστάσιος Τσίνας, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ηπείρου και Κέρκυρας Γιάννης Παπαγιάννης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους Δήμους του νομού Άρτας καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Άρτας Νίκος Σπύρου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Άρτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, οι διοικητές των Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας, Ευάγγελος Ντάκουλας και Δημήτρης Σκανδάλης αντίστοιχα, και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το νομό και την Περιφέρεια.

Δήλωση Γιώργου Στύλιου

Σε δήλωσή του μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στο καφέ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» που περιλάμβανε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και ομιλίες τόσο από τον ίδιο όσο και από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ανέφερε: «Η χθεσινή εκδήλωση (Κυριακή), η κοπή της βασιλόπιτας του πολιτικού μου γραφείου, ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε ξανά.
Να συναντηθούμε με φίλους αγαπημένους και πολίτες της Άρτας. Ευχαριστώ όλες και όλους, ιδίως τους νέους ανθρώπους, που με τίμησαν με την παρουσία τους. Σε μια ζεστή εκδήλωση. Κυρίως όμως σε μια εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση, μήνυμα και ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών για την Κυβέρνηση της ΝΔ και εμένα προσωπικά.
Η μεγάλη παρουσία τους μου δίνει δύναμη για τις μάχες που θέλω να δώσουμε: για την Ελλάδα, την Ήπειρο και την Άρτα. Μάχη για να αναδείξουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη στις Εθνικές Εκλογές. Ώστε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μία Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο πλούσια και με ευκαιρίες για όλους!
Αλλά και για να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στο Νομό της Άρτας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Για να δημιουργήσουμε την Άρτα του Μέλλοντος. Την Άρτα της προκοπής και της ευημερίας, που οπλισμένη με την Ιστορία και την παράδοσή της και αξιοποιώντας τον φυσικό της πλούτο θα κερδίσει το Αύριο.
Η εκδήλωση της Κυριακής αποτέλεσε ένα μήνυμα στήριξης και δύναμης, απέδειξε πως η πλειοψηφία των συμπολιτών μου είναι σύμμαχος σ’ αυτή τη μάχη, για να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στις Αρτινές και τους Αρτινούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ