Με την συμμετοχή της ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 11 έως 15 Ιανουαρίου, δυναμικά ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Τα μηνύματα από την Ολλανδική αγορά – αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύ-που – είναι εξαιρετικά θετικά και η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50+ για πληροφορίες σχετικά με τον περιπατητικό τουρισμό και την παραθαλάσσια περιοχή.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, η Ολλανδία είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα και κατατάσσεται στην 6η θέση στο σύνολο του τουρισμού σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Απρίλιος 2022). Η πλειοψηφία των επισκεπτών εντάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 25-54 έτη σε ποσοστό 36.5% και 55+ σε ποσοστό 41.5%. Ανήκει στο μεσαία και υψηλά εισοδήματα, μεσαίου και ανώτερου επιπέδου εκπαίδευσης, διαμένει σε ξενοδοχεία. Η μέση διάρκεια διακοπών τους είναι 11 ημέρες και η κράτηση γίνεται τρεις μήνες νωρίτερα.
Παράλληλα με τη συμμετοχή της στην “Vakantiebeurs”, η Περιφέρεια διοργάνωσε συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών επαγγελματιών τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δικτύωσης των επαγγελματιών στις 11 Ια- νουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 25 συνα- ντήσεις, ενώ συνολικά οι Ηπειρώτες επαγγελματίες τουρισμού συναντήθηκαν με 50 τουριστικούς πράκτορες.
Στις 12 Ιανουαρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, η εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου, για την προβολή και ανάδειξή της ως μοναδικού προορισμού για όλες τις εποχές. Η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές θεματικού χαρακτήρα και η Ήπειρος συγκαταλέγεται στις περιοχές που προσφέρει πολλές επιλογές στους επισκέπτες. Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, οι υπαίθριες δραστηριότητες και οι εντυπωσιακές παραλίες, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Ολλανδών, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη να σχεδιάζουν τις διακοπές τους».
Επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ολλανδία Αι- κατερίνη Γκίνη, η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Άντζελα Τζίφα και η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από τις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Ήπειρος;ποια Ήπειρος;,των δύο ταχυτήτων ,αυτη των Ιωαννίνων και των παραλαθασσιων περιοχών;Η η άλλη Ήπειρος της υποτιμημενης Άρτας που δεν μπορεί να αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει το Ξενία ,η δημοτική αρχή πάσχει από αθεράπευτο ναρκισσισμό που το μόνο που την νοιάζει είναι να εξαντλεί τη θητεία της φωτογραφιζωμενη σε χειραψίες και τραπεζωματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here