ΕΙΝΑΙ δεν είναι 200 μέτρα ο δρόμος που περνά μπροστά από το συσκευαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτινιδίων «ΠΥΡΡΟΣ» όμως ο Θεός να τον κάνει δρόμο!


Το συσκευαστήριο βρίσκεται στην Καλαμιά στον παράδρομο της Ιόνιας οδού. Όμως υπάρχει και πρόσβαση από την Καλαμιά πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει το χωριό με την Ιόνια οδό. Χρησιμοποιείται καθημερινά τόσο από εργαζόμενους στο συσκευαστήριο, από παραγωγούς αλλά και από πάρα πολλούς που διέρχονται απ’ αυτόν. Εδώ συναντάμε και τα 200 μέτρα μπροστά απ’ αυτό, τα οποία γίνονται σκόνη και λάσπη.
Μιλάμε για χωματόδρομο της ντροπής δυσκολεύοντας την κίνηση των αυτοκινήτων και μαζί τη ζωή των ανθρώπων μιας παραγωγικής μονάδας του πρωτογενούς τομέα με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Και η ντροπή είναι διπλή διότι η άσχημη εικόνα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια εμπόρων και οδηγών από το εξωτερικό, προκαλώντας πικρόχολα σχόλια.
Ακούμε και διαβάζουμε ότι ο Δήμος Αρταίων εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση σε χιλιάδες χιλιόμετρα κυρίως στα χωριά του κάμπου και τα ημιορεινά ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση σε αγρότες, σε κτηνοπτηνοτροφικές επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες. Δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε. Όμως δεν περισσεύει λίγη άσφαλτος για να ριφθεί και στον συγκεκριμένο δρόμο ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η θέα που παραπέμπει σε εγκατάλειψη και μαρασμό; Πολύ περισσότερο μάλιστα για ένα σύγχρονο συσκευαστήριο σαν κι αυτό που αποτελεί αίτημα των καιρών προκειμένου να επέλθει η ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Για δημοτικό δρόμο άλλωστε μιλάμε.
Και να πείτε πως δεν υπήρξε ενημέρωση από τον Συνεταιρισμό; Απέστειλαν έγγραφο στον Δήμο και το έκαναν γνωστό σε αντιδημάρχους. Όμως τίποτα απολύτως δεν έγινε. Δεν ζητούν πίστα αεροδρομίου, να πέσει άσφαλτος σε 200 μέτρα δρόμου είναι το αίτημά τους. Τόσο δύσκολο είναι;
Στο κάτω – κάτω τίθεται θέμα μέχρι υγιεινής και ασφάλειας. Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό συσκευαστήριο στο νομό που με την έως τώρα πορεία του δείχνει τον δρόμο που οι αγρότες καλούνται να ακολουθήσουν για βελτίωση του εισοδήματός τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ