ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, κατά γενική ομολογία, ήταν η βραδιά στο «Κτήμα Μάρος» στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», στην οποία προσήλθαν πάνω από 300 άτομα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη των διοργανωτών.


Το γλέντι άναψε για τα καλά με τον χορό να δίνει και να παίρνει υπό τους ήχους δύο ορχηστρών, η μια με λαϊκά ακούσματα και η δεύτερη με δημοτικά. Τόσο ο Γιώργος Ζιώρης με το λαϊκό ρεπερτόριο όσο και ο Κώστας Λιόντος (γιος του αντιδημάρχου Αρταίων, Νίκου) με το κλαρίνο του δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να μην σηκωθεί στην πίστα και να τα δώσει όλα.
Αυτός πάντως που διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στο ζεϊμπέκικο ήταν ο αντιδήμαρχος Αρταίων Μιχάλης Κοτσαρίνης που ενθουσίασε τους πάντες με την χορευτική του δεινότητα, παρασύροντάς τους να σηκωθούν και να χτυπάνε παλαμάκια. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ μέσα στο γενικό ξεφάντωμα ανοίχθηκε και μια σαμπάνια, από ότι μαθαίνουμε κερασμένη από την Δημήτρη Ευαγγέλου. Όχι βέβαια πως και ο Χρ. Τσιρογιάννης τα πήγε άσχημα με τους δημοτικούς χορούς.
Παρόντες στη εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Χρήστος Γκόκας. Σημειολογική σημασία, εν τω μεταξύ, είχαν οι παρέες των εκπροσώπων του τοπικού δημοσίου βίου που κάθονταν στα τραπέζια. Τη παρέα του Χρήστου Τσιρογιάννη αποτέλεσαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Παντελής Κωλέτσος και Κώστας Μάρος, ο Γιώργος Πανέτας και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας κάθισε παρέα με τον ανεξάρτητο σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Ευαγγέλου και ένα άλλο ζευγάρι. Ανάμεσα στους άλλους σε διαφορετική παρέα διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Κοτσαρίνη και τον παραιτηθέντα σύμβουλο Κώστα Χαρακλιά. Παρόντες στο ίδιο τραπέζι είδαμε να κάθονται ο πολιτευτής Άρτας της ΝΔ Ευστάθιος Γιαννούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Βαρέλης, ενώ ο Γιώργος Στύλιος που προσήλθε αργότερα παρακάθισε με τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΣΚΟΥ- ΦΑΣ» Νίκο Μπανταλούκα, εκεί όπου νωρίτερα είχαν καθίσει η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Γκόκας, που είχαν φύγει για να προλάβουν και άλλες εκδηλώσεις μια και την ίδια βραδιά μαθαίνουμε ότι γίνονταν καμιά δεκαριά.
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) ΝΔ Νίκος Σπύρου είχε στη παρέα του την Άννα Κουτρούμπα και το μέλος ΔΣ του «ΣΚΟΥΦΑ» Χαρίλαο Βάγια. Δεν απουσίαζε φυσικά ο περιφερειακός σύμβουλος του νομού με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας Γιάννης Κατέρης που έριξε και τις στροφές του υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών.
Παρόντες ήταν επίσης ο προσφάτως συνταξιοδοτηθείς καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Γιώργος Κολιός, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το ΔΣ του «ΣΚΟΥΦΑ» στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας και άλλοι. Παρών φυσικά ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Κώστας Τράμπας, δικηγόρος που κάθισε με την σύζυγός του Λένα Μπανταλούκα, γραμματέα του ιστορικού Συλλόγου και με παρέα φίλων του ρίχνοντας και τους χορούς του.
Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ