ΠΟΛΥ κοντά στο να δώσουν τα χέρια ενόψει των δημοτικών εκλογών μαθαίνουμε ότι βρίσκονται δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και Σοφία Εξάρχου, συμβολαιογράφος, αν και όλα δείχνουν ότι μάλλον η υποψηφιότητά της ως δημοτικής συμβούλου έχει «κλειδώσει».


Ότι έχει να προσφέρει πολλά δε νομίζουμε ότι είναι μόνο προσωπική μας άποψη επειδή την ξέρουμε καλά αλλά και επειδή την θεωρούμε οικογένειά μας. Την ίδια γνώμη υποθέτουμε ότι διατηρούν και οι συνδημότες μας καθότι η ανάμειξή της με τα κοινά διακρίνεται από μια έντονη και πολυσχιδή δραστηριότητα.
Ως προς τούτο δείγματα γραφής από την Σοφία υπάρχουν πολλά, τα οποία αποδεικνύουν την μεγάλη της αγάπη για την Άρτα και τους Αρτινούς. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βιβλίου», στον οποίο σήμερα κατέχει την θέση α’ αντιπροέδρου, που πρωταγωνι- στεί στον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις. Για όσο χρονικό διάστημα (ιδρύθηκε το 2010) το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας παρέμεινε ζωντανό (ανέστειλε πρόσφατα την λειτουργία του), ήταν από τα κατεξοχήν ενεργά μέλη, χωρίς ωστόσο να υποστείλει την σημαία της αγάπης της για τα ζώα, την οποία εξέφραζε και εξακολουθεί να εκφράζει μέσα από τη μόνιμη στήλη της στην εφημερίδα μας.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά: Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού από το 1996 έως σήμερα, υπήρξε μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων και όσον αφορά την επαγγελματική της δραστηριότητα είναι αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων από το 2006 με μια διακοπή τριών ετών.
Επιπλέον, δίδασκε επί έξι χρόνια στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, στην Άρτα στο τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης και στην Πρέβεζα στο Ασφαλιστικών και Ελεγκτικών Εργασιών, καθώς επίσης συμμετέχει και στην Ομάδα Κρουστών ΚροταλΑρτα. Και μια σημαντική ακόμα προσφορά της: Είναι εθελόντρια αιμοδότρια από το 1990, χωρίς εν τω μεταξύ να απουσιάζει ποτέ από τις κοινωνικές, μορφωτικές, πολιτιστικές και τουριστικές εκδηλώσεις του τόπου, καθώς είναι φανατική λάτρξς της ομορφιάς της Άρτας. Μιλάει τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Αν αυτά δεν είναι στοιχεία που ο κάθε ψηφοφόρος καλείται να αξιολογήσει όταν οδηγείται στην κάλπη τότε τί είναι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ