ΑΣ τόχουμε κι αυτό υπόψη όταν αναφερόμαστε στα έργα της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) στους δρόμους των πόλεων για να εγκατασταθούν οι αγωγοί φυσικού αερίου.


Στην Ξάνθη ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Γιάννης Ζερενίδης κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να κληθούν οι υπεύθυνοι για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και φθορών στα εργοτάξια φυσικού αερίου από κει δηλαδή που γίνονται εκσκαφές για τους αγωγούς, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε πεζούς και οχήματα από τις μεγάλες οπές που έχουν σχηματιστεί στις οδούς της πόλης με αρκετά μέτρα βάθος.
Οι ζημιές στους δρόμους προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς σε πολλές γειτονιές δρόμοι κόπηκαν στα δύο και αυτοκίνητα βούλιαξαν μέσα σε λακκούβες, καθώς δεν είχαν αποκατασταθεί από την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε το έργο του φυσικού αερίου οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τις εκσκαφές για την διάνοιξη του αγωγού, αν και αποτελεί υποχρέωσή της.
Παράλληλα ο Δήμος Ξάνθης ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου για την τιμωρία τους, την προστασία των δημοτών αλλά και των οδών που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εν τω μεταξύ από τον Σεπτέμβριο του 2021 που ξεκίνησε στο έργο ο Δήμος και η Πολιτική Προστασία του υπέβαλαν σειρά αιτημάτων καλώντας την εταιρεία να προβεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απόλυτη σιωπή και αποχή.
Είθε να μην το ζήσουμε αυτά και εδώ στην πόλη μας μόλις ξεκινήσει το έργο για το φυσικό αέριο και να μην χρειαστούν προσφυγές στον εισαγγελέα όπως έγινε από τον Δήμο Ξάνθης. Επομένως καλόν είναι να κρατάμε και καμιά πισινή στις δηλώσεις για… ορθάνοιχτες πόρτες για τις εκσκαφές και την εγκατάσταση αγωγών για το πέρασμα του φυσικού αερίου.
Δικαιολογημένες ως εκ τούτου οι προειδοποιητικές βολές του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει γνώση για το επισυμβαίνοντα μέσα από συνομιλίες με συναδέλφους των άλλων πόλεων και με τον δήμαρχο Ξάνθης υποθέτουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ