Ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και τους Κωνσταντίνο Κωσταβασίλη και Γεράσιμο Κατσέλη, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ – ΤΕΚΑΤ ΟΕ», υπογράφτηκε προχθές Δευτέρα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού 1.561.391 ευρώ.


«Το έργο – σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Αντιπεριφέρειας – αφορά την βελτίωση τμημάτων του αρδευτικού δικτύου πεδιάδας Άρτας, το οποίο έχει υποστεί ζημιές και βλάβες από της αντίξοες καιρικές συνθήκες. Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένων με σκυρόδεμα διωρύγων στις θέσεις των υπαρχουσών διωρύγων Δ1, Δ2, Δ3 Ζώνης Αράχθου.
Στις εν λόγω διώρυγες εκτός των εργασιών επένδυσης θα γίνουν, όπου απαιτείται, ορισμένα πρόσθετα τεχνικά έργα, όπως γέφυρες σε διακλαδώσεις αγροτικών δρόμων, καθώς και ρουφράκτες για την διανομή του νερού στις δευτερεύουσες διώρυγες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και όπου προϋπήρχαν και χρήζουν αντικατάστασης λόγω φθοράς».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη κατασκευής του έργου και τόνισε ότι η επιλογή των τμημάτων των διωρύγων που θα επενδυθούν έγινε με κριτήριο τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αυτών των διωρύγων σε μελλοντικά νέα αρδευτικά έργα της πεδιάδας Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ