ΣΤΕΡΝΟ αντίο σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου στον ιστορικό πρόεδρο της Αναγέννησης, της «Μαύρης Θύελλας» και πρώην πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, πολιτικό μηχανικό Κώστα Σιόντη.


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:30 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο της πόλης. Ο Κώστας Σιόντης τα τελευταία αρκετά χρόνια διέμενε στην Αθήνα, όμως επιθυμία του ήταν τελευταία κατοικία γι’ αυτόν να αποτελέσει η Άρτα της καρδιάς του, η Άρτα την οποία με πάθος αγάπησε και υπηρέτησε από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού.
Αν και βρίσκονταν στην Αθήνα, η καρδιά του εδώ χτυπούσε. Την επισκέπτονταν συχνά, ρωτούσε, μάθαινε, διάβαζε τα νέα από την εφημερίδα μας, της οποίας ήταν συνδρομητής, οπότε είχε ένα παραπάνω μέσο για την διασύνδεση με την λατρεμένη του Άρτα. Το ενδιαφέρον του για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ήταν διαρκές αλλά και έντονο.
Πρόεδρος της Αναγέννησης διετέλεσε την δεκαετία του ’70 όταν η «Μαύρη Θύελλα» μεσουρανούσε στο ποδόσφαιρο, κάνοντας όλη την Ελλάδα να… παραμιλάει. Η χαρά του προέδρου ήταν απερίγραπτη, συνδέθηκε μαζί της, ήθελε την ομάδα στην κορυφή. Και τα κατάφερε. Για τον ίδιο αποτέλεσε δικαίωση, για τους φιλάθλους δόξα, για όλους τους Αρτινούς ήταν η περηφάνεια τους. Μεγίστη η προσφορά του.
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου διετέλεσε επί δημαρχίας του αειμνήστου Χρήστου Γκίζα (1964-1967 όταν τον Απρίλιο η χούντα των συνταγματαρχών έδιωξε τους εκλεγμένους δημάρχους για να τοποθετήσει τους δικούς της διορισμένους) και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος. Καίριος στις παρεμβάσεις του, μαχητικός, πραγματικός αγωνιστής ώστε η πόλη να κερδίσει την θέση που της άξιζε. Έβαλε το δικό του λιθαράκι και πράγματι την ώθησε σε βήματα μπροστά.
Εξαιρετικός και συνάμα αποτελεσματικός ήταν και στη δουλειά του. Με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού ασχολήθηκε επισταμένως και αδιάκοπα με τα δημόσια έργα σ’ ολόκληρη την Ήπειρο. Είναι πάρα πολλά αυτά που φέρουν την σφραγίδα του και τόσο οι τότε δήμαρχοι, οι πρόεδροι κοινοτήτων, οι διορισμένοι νομάρχες και οι απλοί πολίτες είχαν να λένε για την ποιότητά τους, μπροστά στην οποία ο ίδιος ποτέ δεν έκανε εκπτώσεις. Πρώτα το δημόσιος συμφέρον.
Πριν κάτι παραπάνω από μια δεκαετία που πήγε στην Αθήνα, άνοιξε γραφείο, το οποίο κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία στον τομέα των κατασκευών. Δίπλα του πάντα στην δημιουργική αυτή πορεία ζωής, είχε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ρίτα Ζαρκαλή, δικηγόρο, αδερφή του δικού μας φίλου από καρδιάς Τάκη Ζαρκαλή, εκπαιδευτικού που διετέλεσε πρόεδρος ΕΛΜΕ Άρτας και λυκειάρχης, ασχολούμενος κι αυτός ενεργά με τον αθλητισμό και κυρίως τον κλασικό.
Η σύζυγός του Ρίτα στήριξε όλες τις προσπάθειες του Κώστα Σιόντη, γι’ αυτό και το στενά δεμένο ζευγάρι θεωρείται ένα από τα κατεξοχήν επιτυχημένα. Μόλις πήγαν στην Αθήνα, δικηγορικό γραφείο άνοιξε και η ίδια, ενώ δικηγορία άσκησε και στην Άρτα.
Τον Κώστα Σιόντη, καταγόμενο από την Μικροσπηλιά, που «φεύγει» σε ηλικία 87 ετών αποχαιρετούμε σήμερα. Καλό κατευόδιο αγαπημένε μας πρόεδρε, η σφραγίδα της προσφοράς σου στην Άρτα μένει ανεξίτηλη και θα κληρονομηθεί και στις επόμενες γενιές ώστε να αποτελέσει παράδειγμα. Αγάπησες την Άρτα και αγαπήθηκες από τους Αρτινούς. Καλύτερη ανάπαυση ψυχής απ’ αυτό δεν νομίζουμε ότι υπάρχει,.
Στη λατρεμένη σου σύζυγό σου, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να ζήσει να τον θυμάται, όπως ακριβώς όλοι μας θα τον έχουμε στο νου και στην καρδιά. Φίλε Τάκη (Ζαρκαλή), δέξου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την αποδημία εις Κύριον του εκλεκτού και αγαπημένου σου γαμπρού, με τον οποίο γνωρίζουμε καλά ότι ήσασταν δεμένοι όχι μόνο συγγενικά αλλά και φιλικά. Αιωνία του η μνήμη.
Βασίλης Παππάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ