«Μεγάλη χρηματοδότηση και σημαντικό βήμα για την ανάπλαση της πόλης της Άρτας», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρταίων την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης 9 εκατ. ευρώ.


Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως πρόσφατα ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο «Τ» το οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως, το ιστορικό κέντρο της Άρτας ανα- βαθμίζεται εκ βάθρων.
«Πρόκειται, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, για μια από τις πιο σοβαρές διεκδικήσεις του Δήμου και προσωπικά του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη» και προστίθεται: «Η χρηματοδότηση αυτή συνεπάγεται πως ένα ακόμα μεγάλο έργο αρχίζει και παίρνει “σάρκα και οστά”.
Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά την πρόταση που είχε καταθέσει αυτόνομα ο Δήμος με στόχο την γενναία ανάπλαση μεγάλου μέρους του ιστορικού κέντρου της πόλης. Με τα 9 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τα 2 εκατ. ευρώ και το 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης, το ποσό φτάνει συνολικά στα 12,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται να διατεθεί για την ανάπλαση του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης μας, με τις εξής δομικές παρεμβάσεις: Αντικατάσταση του πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση σε έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Αυτονόητα, η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά και κάθετους δρόμους.
Τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου led σ’ όλο το πεζοδρομημένο κέντρο για την ενίσχυση της ποιότητας του ηλεκτροφωτισμού, την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο “υπενθυμίζοντας” την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό.
Νέες φυτεύσεις πρασίνου και βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης.
Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, με σκοπό την αναβάθμιση της αισθητικής του κέντρου.
Υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, έξυπνες διαβάσεις πεζών και κοινόχρηστα ποδήλατα ώστε να διευκολυνθεί η εμπορική δραστηριότητα και η προσβασιμότητα των πεζών.
Ασύρματο δωρεάν wifi προς ενίσχυση των υποδομών smart city.
Σημειώνεται, ότι το ύψος της χρηματοδότησης είναι από τα υψηλότερα όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα».
Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τονίζει: «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον υπουργό κ. Σκρέκα, τον υφυπουργό κ. Ταγαρά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη. Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο. Οι παρεμβάσεις που θα κάνει ο Δήμος θα πάνε την Άρτα πολύ μπροστά. Το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε. Στηρίζουμε τους εμπόρους μας, ενώ δεκάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια των έργων και άλλες τόσες από την εμπορική δραστηριότητα που αναμένουμε να αυξηθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ