ΚΑΛΕΣ οι ποικιλίες ακτινιδίων που παράγονται στο νομό μας, όμως εσχάτως φαίνεται πως υπάρχει μια στροφή σε παγκόσμιο επίπεδο στα κιτρινόσαρκα με τρεις φορές την ποσότητα βιταμίνης C ενός πορτοκαλιού, δυναμώνοντας τις άμυνες του οργανισμού και είναι πεντανόστιμα.


Την Πέμπτη 28 Ιουλίου πρόκειται να βρεθούν στην Άρτα εκπρόσωποι της γνωστής εταιρείας «Zespri» από τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι και θα κάνουν συζητήσεις με Ομάδες Παραγωγών και συνεταιρισμούς, όπως για παράδειγμα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ακτινιδίων «Πύρρος», για το μέλλον των ακτινιδίων. Κι επειδή οι προτιμήσεις των καταναλωτών στρέφονται προς τα κιτρινόσαρκα, η αγορά οφείλει να προσαρμοστεί αναλόγως.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κινηθούν οι συζητήσεις σε μια προσπάθεια οι παραγωγοί της Άρτας να αρχίσουν να καλλιεργούν την συγκεκριμένη ποικιλία. Αν και όπως μάς μεταφέρεται είναι πολλοί αυτοί που άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά. Και για να το σκέφτονται πάει να πει ότι είναι και προς το οικονομικό τους συμφέρον, καθότι οι τιμές μάλλον θα είναι υψηλότερες. Οι Νεοζηλανδοί άλλωστε είναι «μανούλες» σ’ ότι αφορά τα ακτινίδια.
Όλα επομένως δείχνουν ότι θα ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς του νομού ώστε από την σκέψη να προχωρήσουν στην πράξη για τις νέες καλλιέργειες. Αν αποδεδειγμένα είναι προς όφελός γιατί όχι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ