Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι έργο υποκινούμενο από ακραία φασιστικά ένστικτα.


Μιλάμε για την πινακίδα (φωτο) με το όνομα σε οδό της πόλης του τελευταίου Αρτινού επιζώντα από τα στρατόπεδα Άουσβιτς-Μπιρκενάου και Μπέργκεν –Μπέλζεν, Ισαάκ Μιζάν που έδωσε ως ύψιστη απόδοση μνήμης και τιμής ο Δήμος Αρταίων. Μετά από τρεις μήνες η πινακίδα με την ονοματοδοσία «ξηλώθηκε» και όπως βλέπουμε στην φωτο είναι τοποθετημένη στην βάση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου. Αυτό μάς οδηγεί στο παρήγορο συμπέρασμα πως αν επρόκειτο για βανδαλισμό, οι θιασώτες του και αποκαλούμενου εθνικισμού θα την είχαν καταστρέψει. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, απλά μόνο ορισμένοι ασυνείδητοι που θέλουν να λέγονται…φίλαθλοι ανέγραψαν οπαδικά συνθήματα.
Ας δει το θέμα ο Δήμος, διότι απ’ ότι περίοικοι και περαστικοί μάς μεταφέρουν, η πινακίδα τοποθετήθηκε χαμηλά, περίπου στο ύψος ενός ανθρώπου 1,70 έως 1,75 ύψος. «Είναι πολύ πιθανό» προστέθηκε «συμπολίτης μας να κουτούλισε πάνω της και να ξηλώθηκε». Ως εκ τούτου μια καλή θέση θα μπορούσε να αποτελέσει η πρόσοψη σε ικανοποιητικό ύψος του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο ΟΑΕΔ. Στο ΕΚΑ δεν μπορεί να τοποθετηθεί καθότι θα κρύβεται από τα πυκνά δέντρα.
Κάντε το, ωστόσο, γρήγορα διότι αφημένη στο πεζοδρόμιο προκαλεί πολύ άσχημα συναισθήματα. Κάτι που σίγουρα δεν μας τιμά. Χώρια ότι είναι ασέβεια και για τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ