Ενώ μέχρι προχθές αργά το απόγευμα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) εκλογών δεν είχε ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ο «Τ» πληροφορήθηκε από έγκυρες πηγές τα αποτελέσματα της σειράς κατάταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου.


Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτές την πρώτη θέση μεταξύ των 30 υποψηφίων για τις 10 από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή κατέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη (βουλευτής Άρτας) και ακολουθούν: Βασίλης Τσίρκας (πρώην βουλευτής Άρτας του κόμματος), Μερόπη Τζούφη (βουλευτής Ιωαννίνων), Γιάννης Στέφος (πρώην βουλευτής Ιωαννίνων), Χρήστος Γρίβας (πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων ΑΔΕΔΥ), Αθηνά Ιωάννου (Θεσπρωτία), Λίλα Σουλελέ (Ιωάννινα), Αγλαΐα Νάτσικα (Άρτα), Ελευθερία Κοσσυβάκη (καταγωγή από Μεγαλόχαρη Άρτας).
Για την δέκατη θέση γίνονταν «σκληρή μάχη» ανάμεσα στον επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα και τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά. Ωστόσο η δέκατη θέση θα ξεκαθαριστεί ποιος την καταλαμβάνει με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΦΕ. Είναι αυτή που θα εξετάσει την εφαρμογή ή όχι της ποσόστωσης για τη συμμετοχή προσώπου από την Προοδευτική Συμμαχία. Στην περίπτωση που ληφθεί υπόψη την θέση θα καταλάβει ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ.
Εις ότι αφορά την Άρτα τα αποτελέσματα έως αργά προχθές το απόγευμα δεν είχαν γίνει επίσημα γνωστά. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι υπήρξε ισοψηφία (386 σταυροί) ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Βασίλη Τσίρκα. Μαθαίνουμε επίσης ότι στο μεγαλύτερο εκλογικό τμήμα που λειτούργησε στο Επιμελητήριο ψήφισαν 384 παλιά μέλη, ενώ 600 ήταν τα νέα που προσήλθαν.
Στοιχεία μας ήρθαν, εξάλλου, από το Αθαμάνιο όπου ψήφισαν 50 παλιά και 90 έως 100 νέα μέλη. Δεν είχαν γίνει γνωστά λίγο πριν οδηγηθούμε στο πιεστήριο τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα Ανέζας, Αμμοτόπου, Κομποτίου, Καλεντίνης και Γραικικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ