ΤΑΚΤΙΚΗ «Μαυρογιαλούρου» ακολουθεί η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για να γυρίσει το παιγνίδι στην Κοιλάδα Αχελώου, το οποίο είναι εις βάρος της από πλευράς της τοπικής κοινωνίας ύστερα από την αποκάλυψη των σχεδίων της που περιλαμβάνει την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος στο Αυλάκι Μεσοπύργου Άρτας.


Κάτοικοι που αντιδρούν, μαζί τους Δήμοι της περιοχής και Περιφέρεια Ηπείρου, μάς μεταφέρουν ότι «ορισμένοι και μεταξύ αυτών και η ΤΕΡΝΑ προσπαθούν στο όνομα του δικού τους κέρδους να μάς πείσουν ότι κάποιοι άλλοι, χωρίς όμως να μάς λένε ποιοί και πώς, θα έρθουν εδώ να επενδύσουν σε ξενοδοχειακές μονάδες, φέρνοντας την ανάπτυξη στην Κοιλάδα του Αχελώου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή θα γίνει κάπως σαν την λίμνη Κρεμαστών, Στεφανιάδας, Πουρναρίου και σε πολλές άλλες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα! Εκεί όπου οι κάτοικοι ζουν σαν σε γη επαγγελίας!».
Αυτούς ακριβώς τους επενδυτές περιμένει και ο μπάρμπα Γιάννης Γεροδήμος της φωτο από τον Μεσόπυργο Άρτας, αγναντεύοντας τον Αχελώο που δεν ήθελε λίμνη -λέει – να γενεί!!! Μόνο που δεν τούς πιστεύει κανείς, μετερχόμενοι το χιούμορ ως όπλο. Κι αυτό προκειμένου να ξεπαστρεφτούν από τον τόπο τους και να τούς αφήσουν ήσυχους για να ζήσουν χωρίς αποικιοκράτες στο κεφάλι τους, χωρίς ανεκπλήρωτα ταξίματα, χωρίς κοροϊδίες και ξεγελάσματα. Γιατί μάλλον δεν κατάλαβαν με ποιούς έχουν να κάνουν.

Ο πρόεδρος Αδελφότητας Πηγιωτών
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, Χρήστος Καπερώνης, επισημαίνει σε ανάρτησή του: «Εύστοχες και διδακτικές οι επισημάνσεις των συγχωριανών μας. Ας είναι καλά ο Μπαρμπαγιάννης που έδωσε το ερέθισμα. Αλληγορική η εικόνα και συνάμα σαρκαστική.
Δίδαγμα ότι είδαμε γιατί μπορεί να μην το ξαναδούμε… Αυτή η μοναδική ομορφιά με τα πλούσια φυσικά κάλλη κινδυνεύει στις ημέρες μας να αφανιστεί. Αυτό θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Εάν δεν αντισταθούμε και δεν παλέψουμε για την ακύρωση του φράγματος Αυλακίου αυτό θα γίνει η ταφόπλακα της Κοιλάδας του Αχελώου, μιας περιοχής με ιστορία πάνω από 4.000 χρόνια.
Δεν μπορεί στο όνομα ελαχίστων με ταπεινά οικονομικά ανταλλάγματα και προσωπικά συμφέροντα να μας πνίξουν. Ό,τι δικαιώματα έχουν αυτοί άλλα τόσα και περισσότερα έχουμε και οι υπόλοιποι. Και όπως αυτοί μιλούν απαξιωτικά και ειρωνικά για όσους δεν θέλουν το φράγμα, την ίδια τους επιστρέφουμε και εμείς απαξία και περιφρόνηση.
Εξάλλου, η πλειοψηφία των φορέων και των κατοίκων της περιοχής από πλευράς Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος μίλησε και είπε ένα βροντερό “όχι”. Επτά φράγματα ο Αχελώος! Νισάφι πια με την πράσινη ανάπτυξη και την απολιγνιτοποίηση, κινδυνεύουμε να γίνουμε εξωγήινοι! Είναι η καραμέλα της εποχής. Αν δεν αρέσει σε μερικούς αυτό είναι δικό τους θέμα και να το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Ο εκμαυλισμός από συμφέροντα και εταιρείες μερικών αφελών είναι σύμπτωμα ηθικής και κοινωνικής σήψης.
Αυτοί είναι και οι πραγματικοί εχθροί του τόπου μας. Δεν είμαστε αφελείς να μην γνωρίζουμε τις “επαφές” που γίνονται για να μεταπειστούν μερικοί αντιδρώντες. Συνεργοί σ’ αυτό το έγκλημα εμείς δεν θα γίνουμε. Αν το νομίζουν είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Κάτι διλήμματα τύπου τάχα δεν θέλουμε την ανάπτυξη και είμαστε εμπόδιο στην αξιοποίηση της περιοχής, είναι μπαρούφες για να περάσουν σχέδια. Η τύφλα τους δεν τους αφήνει να δουν τι καταστροφή έρχεται.
Τα αργύρια να αρπάξουν και ας πνιγούν όλοι… Αν θέλουν ανάπτυξη να ξυπνήσουν πρώτα και να βρουν τι φταίει και δεν έρχεται. Δεν θα τη φέρει το Αυλάκι. Αν ονειρεύονται λίμνες Πλαστήρα να μετακομίσουν στο Μορφοβούνι να την απολαμβάνουν ή να περιμένουν την λίμνη της “Συκιάς” να χορτάσουν θέα, πιρόγες για ψάρεμα και ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε τον τόπο μας όπως τον θέλει ο Μπαρμπαγιάννης, να τον αγναντεύουμε και να τον παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές. Μπαρμπαγιάννη μαζί σου να σώσουμε τον τόπο μας!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ