Ανακοίνωση για την δημοπράτηση νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.


Αναφέρει: «Ένας σημαντικός αριθμός τεχνικών έργων εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα οποία θα προωθηθούν άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Άρτας. Πρόκειται για έργα που αφορούν την βελτίωση του οδικού δικτύου τόσο στο πεδινό όσο και στο ορεινό, με ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις οδών, τοποθέτηση σήμανσης, διαγράμμιση, ηλεκτροφωτισμό, καθώς και μία σειρά αντιπλημ- μυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων (καθαρισμοί – επενδύσεις τάφρων, καθαρισμοί υδατορεμάτων, βελτιώσεις κτλ). Επίσης, σε συν- εργασία με την ΕΦΑ (Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας) θα υλοποιηθούν και δύο έργα συντήρησης Ιερών Ναών.
Τα έργα αυτά, προϋπολογισμού πλέον του 1,8 εκατ. ευρώ αποτελούν συνέχεια των έργων συντήρησης οδικού δικτύου και των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί σε ετήσια βάση η ΠΕ Άρτας, καθώς και κάλυψη νέων αναγκών και αιτημάτων.

Ποιά τα έργα
Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί και βαίνουν προς υλοποίηση τα εξής:
Συντήρηση επαρχιακής οδού 1 (τμήμα κόμβου Λουτροτόπου έως Κομμένο) προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.
Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022 προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022 προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2022 προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
Συντήρηση – προστασία πρανών στη θέση Ξηρόκαμπος της επαρχιακής οδού 12, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα εντός του οικισμού Λιμίνης 104.000 ευρώ.
Επένδυση τμήματος της αρδευτικής διώρυγας Δ5 παρά της επαρχιακής οδού 9 (θέση Ανέζα) προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Ανακατασκευή – βελτίωση τεχνικών σε αρδευτικούς τάφρους (Ακροποταμιά, Γραμμενίτσα) προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών θυροφραγμάτων σε τάφρο στο χωριό Κομμένο στη θέση “μηδέν” σε αντικατάσταση κατεστραμμένων προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγίου Δημητρίου Πέτα Άρτας προϋπολογισμού 75.000 ευρώ.
Συντήρηση των τοιχογραφιών Ιερού Ναού Βλαχέρνας και εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του τέμπλου προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτου τέμπλου και δεσποτικού θρόνου Ιερού Ναού Κοίμησης Θεοτόκου Κομμένου ΠΕ Άρτας προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Έχουν εγκριθεί έργα (συνολικά περίπου 200.000 ευρώ) που αφορούν καθαρισμούς οδών, καθαρισμούς φρεατίων, κοπή ανεπιθύμητης βλάστησης, καθαρισμός ρίθρων κτλ.
Το υπόλοιπο ποσό, περίπου 500.000 ευρώ, αφορά καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων και διάφορα άλλα έργα (έκτακτες ανάγκες κτλ).
Επίσης, το έργο εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου στην Άρτα, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) δημοπρατείται με απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου”, προϋπο- λογισμού 2,2 εκατ. ευρώ. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ