Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές αμφιβολίες τρελές.


Κάπου εκεί, στην αρχή της δεκαετίας του ’80, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ξεκινούσε ακριβώς στις 9 κάθε βράδυ, το οποίο παρακολουθούσε όποιος ήθελε μια στοιχειώδη ενημέρωση για την επικαιρότητα.
Γι’ αυτόν τον λόγο λίγο πριν τις 9, οι γονείς μου έκλειναν την τηλεόραση και μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει τηλεοπτικό πρόγραμμα μετά τις 9.. Το κόλπο δούλεψε για μήνες μέχρι να παραφυλάξω ένα βράδυ και να ανακαλύψω την αλήθεια.
Η αποκάλυψη αυτή μου άφησε σαν κουσούρι να κρατάω πάντα μια μικρή Αμφιβολία κάθε φορά που κάποιος μου λέει ότι κάτι δεν υπάρχει. Ακόμα και για τα περίφημα πράσινα άλογα.
Μ’ αυτό ακριβώς το πνεύμα και τραύμα συνάμα, αντιμετώπισα και την είδηση: «Την ανάγκη να κατανοήσουν οι πολίτες ότι τα “λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος) από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου». Και είπα να ρίξω μία ματιά, μήπως, λέω μήπως, δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δημοσιεύτηκε, λοιπόν, ότι θα ξεπουλήσουμε την ΛΑΡΚΟ σε κάποιον «επενδυτή», προς θεού όχι σε «ολιγάρχη», την στιγμή που το Νικέλιο και το Κοβάλτιο που παράγει και πουλάει, έχουν αυξηθεί στις 8 Μαρτίου στα 101.365 δολάρια ανά τόνο, τόσο, που σταμάτησε η διαπραγμάτευση νικελίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.
Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική παραγωγός σιδηρονικελίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο νέο εξηλεκτρισμένο μέλλον μας όλα θα κινούνται με μπαταρίες, οι οποίες για να κατασκευαστούν απαιτούν Νικέλιο και Κοβάλτιο, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «στρατηγικής σημασίας μέταλλα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτήν ακριβώς την στρατηγικής σημασίας Ελληνική εταιρεία θα πουλήσει λόγω χρεών (χαχαχαχαχα) η κυβέρνηση, με τις τιμές των προϊόντων της στα ουράνια. Και σαν να μην έφταναν «οι δουλειές» με τους εγχώριους παίχτες, θέλουμε να παίζουμε και Ευρώπη.
Τον Δεκέμβριο του 2020, ένα χρόνο δηλαδή αφότου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σύζυγός της Χάικε φον ντερ Λάιεν προήχθη, αναλαμβάνοντας διοικητικό και σαφώς πιο δραστήριο ρόλο στην κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE και Orgenesis Inc.
Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021, η κυρία Φον ντερ Λάιεν επισκεπτόταν την Αθήνα για να παρουσιάσει μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», δηλαδή του προγράμματος που είχε καταθέσει η κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Και κάπως έτσι, χέρι-χέρι δηλαδή, φτάσαμε στον περασμένο Νοέμβριο και στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που όχι μόνο ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας στη χώρα μας ύψους 83.000.000 ευρώ, αλλά και έδωσε κρατική χρηματοδότηση 32.000.000 ευρώ. Στα ελληνικά δημοσιεύματα δεν αναφέρθηκε ούτε η κρατική χρηματοδότηση, ούτε, φυσικά, το γεγονός πως στην κοινοπραξία είναι στέλεχος ο σύζυγος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, έκανε λάθος. Χωρίς Αμφιβολίες πολλές, χωρίς Αμφιβολίες τρελές τα λεφτόδεντρα τελικά υπάρχουν. Απλά, δεν είναι για σένα και για μένα. Υπάρχουν μόνο για τα «φιλαράκια». Όσον αφορά τα πράσινα άλογα, τα ψάχνω ακόμα.

Ένοχος υπεράνω πάσης Αμφιβολίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ