Στην επικινδυνότητα της στροφής, στο 146ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Άρτας, στο ύψος της Αμφιθέας, αναφέρεται με ερώτησή του προς τους υπουργούς Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας (ένθετη φωτο).
Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, σημειώνει συμβαίνουν συνεχώς τροχαία ατυχήματα, μερικές φορές ακόμη και θανατηφόρα δυστυχήματα. Ταυτόχρονα, προσθέτει, η κατάσταση του οδικού τμήματος από το 145,5 έως το 147 χιλιόμετρο, παρουσιάζει πολλά προβλήματα, όπως έλλειψη κατάλληλης και πλήρους σήμανσης, έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, απουσία κατασκευής διάβασης πεζών σε θέση που να πληροί τις σωστές τεχνικές προϋποθέσεις (ορατότητα, ασφάλεια κλπ), έλλειψη προστατευτικών στηθαίων στο επικίνδυνο σημείο, ενώ μόλις πρόσφατα κατασκευάστηκε νέο οδόστρωμα και χαράχτηκαν διαγραμμίσεις, που για μεγάλο διάστημα ήταν ακατάλληλα, παρουσιάζοντας φθορές.
Ο Χρ. Γκόκας, επικαλούμενος τεχνική έκθεση της Τροχαίας Άρτας, κάνει λόγο για επιβεβαίωση της επικινδυνότητας κυρίως στην αριστερή στροφή.
«Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων -προσθέτει- μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις, όπως η σήμανση, οδοφωτισμός, πεζογέφυρα, προστατευτικές μπάρες κλπ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζουν με την αγωνία, καθώς πολλά ατυχήματα, έφεραν τα εκτραπέντα οχήματα μπροστά στις αυλές των κατοικιών τους.
Ως εκ τούτου -σημειώνει- αυτός ο εφιάλτης πρέπει να πάρει ένα τέλος και οι κάτοικοι της περιοχής να προστατευτούν και να αισθανθούν ασφαλείς». Ο ίδιος ρωτά τους υπουργούς εάν προτίθενται να δώσουν την απαιτούμενη προτεραιότητα για την υλοποίηση αυτού του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ