Ο καιρός «συμμάχησε» με τους παραγωγούς ακτινιδίων, οι οποίοι σε μια δύσκολη χρονιά φέτος λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, μπόρεσαν τελικά να διαθέσουν το προϊόν στην αγορά.


Σχεδόν κατά τη διάρκεια αιχμής της συγκομιδής υπήρξε ηλιοφάνεια και με δυσκολία μεν αλλά οι ακτινιδοκαλλιεργητές εξασφάλισαν κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο συνεργεία, βγάζοντας εις πέρας το έργο συλλογής, αναλαμβάνοντας παράλληλα το, προς τούτο, επιπλέον κόστος.
Όχι όμως πως μεσίτες και έμποροι δεν εκμεταλλεύτηκαν την δύσκολη συγκυρία, κατεβάζοντας τις αρχικά πολύ αισιόδοξες προβλέψεις ως προς τις τιμές. Ευτυχώς, ωστόσο, το κακό δεν γενικεύθηκε. Απ’ ότι μάς μεταφέρεται σε ποσοστό περίπου 80% των παραγωγών, η τιμή διαμορφώθηκε στα 80 έως 90 λεπτά το κιλό και για το υπόλοιπο 20% στα 50 έως 70 λεπτά το κιλό.
Από την άλλη, δυσάρεστες θα ήταν οι επιπτώσεις εάν ο Νοέμβριος ήταν βροχερός, καθώς δεν θα επέτρεπε την επιτάχυνση της συγκομιδής, κάτι που θα είχε ως συνέπεια την πρόσληψη σακχάρων πάνω από τα φυσιολογικά όρια, καθιστώντας προβληματική την εμπορία. Να ανάβουν που και που κανένα κεράκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ