Με αναφορά στην Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία του το Σάββατο στην Άρτα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε την αείμνηστη πρόεδρο «γυναίκα σύμβολο που με την αξία της έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική». «Δεν βλέπουμε την πολιτική με βάση τις προσωπικές φιλοδοξίες» ανέφερε, για να προσθέσει: «Μάς έδειξε τον τρόπο για να ξεκινήσουμε από τη βάση. Είναι κάτι που το έβλεπα στις περιοδείες με την πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια.
Έβλεπα νέους ανθρώπους που θεωρούσαν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Έβλεπα τους συνταξιούχους που έχασαν ένα μεγάλο κομμάτι από τη σύνταξή τους, οι οποίοι κυρίως μάς έλεγαν κάντε κάτι για τα παιδιά που θέλουν να μείνουν εδώ.
Έβλεπα επιχειρηματίες, ανθρώπους με ελεύθερο επάγγελμα,αγρότες, ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, που ήθελαν να επενδύσουν αλλά το κράτος τούς έβαζε διαρκώς εμπόδια με την γραφειοκρατία, την φορολογία και την αναξιοκρατία».

Για Ήπειρο
Αναφερόμενος στην Ήπειρο, αποκάλυψε ότι στο ερώτημα από πού θα ξεκινήσουμε την περιοδεία δεν ετέθη κανένας δισταγμός. «Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρώτη επιλογή πρέπει να είναι η Ήπειρος. Οι Ηπειρώτες όπου πήγαν μεγαλούργησαν. Με αυτό το φιλότιμο το οποίο έχουν και πηγαίνοντας κόντρα στον καιρό, κόντρα στις συνθήκες, κόντρα σ’ όλες τις αντιξοότητες, έδιναν στην πρώτη γραμμή τις μάχες και ήξεραν να τις κερδίζουν».

Με ποιόν θα πάτε…
«Όταν ήμουν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος» είπε ο κ. Χρηστίδης «στον δημόσιο διάλογο προτάσσονταν το ερώτημα με ποιόν θα πάτε. Είστε πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ για συγκρότηση κυβέρνησης;
Απαντούσα πάντα ότι δεν μας αφορά αυτό το ερώτημα. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης είναι μια πορεία η οποία βασίζεται στην προσπάθεια που κάναμε όλοι αυτά τα τελευταία έξι χρόνια. Αλλά ήταν και η απαραίτητη προϋπόθεση για να χτίσουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να δούμε τί πήγε στραβά και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια ο ένας με τον άλλον, αλλά και με τους πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια γύρισαν την πλάτη στην παράταξη. Θέλω να σας πω ότι σ’ αυτή την πορεία που μάς οδήγησε από το 44% στο 4%, πρέπει να δούμε τι πήγε στραβά και τι σήμερα πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να φύγουμε από αντιλήψεις πολιτικών που μίλαγαν κουνώντας το χέρι στους πολίτες και να σκεφτούμε πως με τους πολίτες μαζί θα διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα».

Δεν είναι σωστό
Κάνοντας στη συνέχεια λόγο για την δημοκρατία, κάλεσε το ακροατήριο να κρατήσει ένα πράγμα: «Η δημοκρατία μας δεν είναι μόνο για λίγους. Δεν μπορεί να ασκείται και να λειτουργεί μέσα σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι σωστό, αναλογικό, δημοκρατικό να κλείνει η Βουλή για ένα κρούσμα κορωνοϊού και σε μια σχολική τάξη να χρειάζεται να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων».

Ανισότητες
Μιλώντας για την παράταξή του, είπε ότι «ήταν πάντοτε εκείνη που έδινε φωνή στον μη προνομιούχο. Εκείνη που δεν έθετε κοινωνικούς και πολιτικούς διαχωρισμούς. Είναι αυτή που και σήμερα πρέπει να δώσει ίσες ευκαιρίες σ’ όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, σπουδών. Ανεξαρτήτως αν κάποιος έχει γεννηθεί στο Κολωνάκι ή στην Άρτα πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσει στη ζωή του. Οι ανισότητες σήμερα είναι τεράστιες…».

Για την Άρτα
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Άρτα ύστερα από την διαπίστωσή του ότι «πρέπει να βλέπουμε την κάθε περιοχή ξεχωριστά».
Τόνισε επακριβώς: «Η Άρτα είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορία, βυζαντινή παράδοση και πρωτογενή τομέα. Αυτά τα δύο πολύ κρίσιμα θέματα, αυτόν τον πυλώνα που πρέπει να δούμε, καμιά κυβέρνηση αυτά τα κρίσιμα χρόνια δεν τον είδε όπως έπρεπε. Την έχει αφήσει έρμαιο των εξελίξεων, γι’ αυτό χρειάζεται μια αλλαγή. Επομένως σήμερα βρίσκομαι εδώ ακριβώς γιατί με όλους εσάς θέλω να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη διαβούλευση. Μια διαβούλευση που παίρνει την παράταξη από το 8% και την οδηγεί εκεί που πραγματικά της αξίζει. Χωρίς υπερεγώ, ίντριγκες και ματαιοδοξίες».
Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν νιώθει με κανέναν συνυποψήφιό του ανταγωνισμό, και πρόσθεσε: «Ενώνω τις δυνάμεις μου μαζί τους ακριβώς γιατί θέλω να δω την παράταξή μου να γίνεται ξανά πρωταγωνίστρια, να φτάνει πιο ψηλά. Είμαι εδώ μαζί με την ανανέωση με περιεχόμενο, την ενότητα η οποία εδράζεται στο ότι μεταξύ μας συζητάμε, ανταλλάσσουμε επιχειρήματα και προχωράμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με ρεύματα ανθρώπων που νιώθουν ότι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής τούς εκφράζει».

Για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, ήταν αυτό που έδωσε την δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να αλλάξει την ζωή του.
«Αυτό – επισήμανε – δεν υπάρχει τα τελευταία δέκα χρόνια. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή του ή η ζωή του παιδιού του. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ούτε φυσικά η ΝΔ, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει καμία σχέση και με το κέντρο και με την προοδευτική παράταξη και με το επιτελικό κράτος που θέλει να χτίσει. Η δική μας παράταξη, λοιπόν, με την ιστορική της παρακαταθήκη έχει την ευθύνη να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ