Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές που αναφέρουν ότι μόνο η καταστολή δεν αρκεί για την προστασία των πολιτών από τον θανατηφόρο ιό, που το τελευταίο διάστημα χτυπάει για τα καλά και την πόρτα της Άρτας.


Η Δευτέρα βρήκε το νομό με συνολικά 61 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, που σημειώνεται στο 4ο και πιο σφοδρό κύμα για την περιοχή μας. Στο νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύονταν έως προχθές το μεσημέρι 32 ασθενείς, καταγράφοντας ανοδική πορεία καθώς την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή) ο αριθμός ήταν 27.
Το λιγοστό για τις απαιτήσεις της πανδημίας προσωπικό εξακολουθεί να δίνει καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Με τους ασθενείς από κορωνοϊό, εν τω μεταξύ, να βρίσκονται στον 4ο και τον 3ο όροφο, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας αυξημένης φροντίδας, οι γιατροί κάνουν καθημερινά χιλιόμετρα ώστε να παρακολουθούν τους νοσηλευόμενους σε όλα τα σημεία. Κι αυτό βέβαια με τον αναγκαίο εξοπλισμό που απαιτεί χρόνο και σχολαστικότητα κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την αποφυγή… ατυχήματος.
Έγκυρες πηγές του «Τ» αναφέρουν ότι εκπονείται ήδη σχέδιο για την περίπτωση το 4ο κύμα να χτυπήσει με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα το νομό στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, λοιπόν – αν χρειαστεί – σε κλινική covid θα μετατραπεί και η Μαιευτική, ενώ την ίδια στιγμή τα περιστατικά που υπάρχουν εκεί θα μεταφερθούν στην Ιδιωτική Ιόνια Κλινική (πρώην Μητέρα) στην Άρτα για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Έκτακτη σύσκεψη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο του νοσοκομείου με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της Διοίκησης, την διευθύντρια κλινικών covid Ελένη Αθανασίου, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελο Χαρμπή και ιδιώτες γιατρούς. Θέμα η προσπάθεια στήριξης του νοσηλευτικού Ιδρύματος σε ορισμένες εφημερίες και από ιδιώτες πνευμονολόγους και παθολόγους.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης και ενόσω ο «Τ» οδηγούνταν στο πιεστήριο, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι καταγράφονταν μια κάποια προθυμία να συνδράμουν ιδιώτες γιατροί της Άρτας. Στην ίδια συνάντηση από τους γιατρούς και την διευθύντρια Παθολογικής κλινικής και μονάδων covid, αποτυπώνονταν με στοιχεία όλη η υφιστάμενη κατάσταση προς ενημέρωση και του Ιατρικού Συλλόγου.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ