Ετοιμασίες για μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έχει ξεκινήσει ήδη ο «ΣΚΟΥΦΑΣ», την οποία διοργανώνει το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου.

Το προσεχές Σάββατο στην Πνευματική του Στέγη θα φιλοξενήσει την ιδιοκτήτρια του Βεστιαρίου ειδών μεταμφίεσης και παραδοσιακών στολών Αρετή Παστελή (φωτο), η οποία θα παρουσιάσει την παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά του 1821 σε διάφορους τόπους της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι η κ. Παστελή αποτελεί μια από τις αναγνωρισμένες κατασκευάστριες της ελληνικής παραδοσιακής ένδυσης με λεπτομέρειες στην τεχνική και την τεχνοτροπία κάθε τόπου, ράβοντας για την προεδρική φρουρά, για Συλλόγους, καλλιτεχνικές παραγωγές κλπ.

«Τόποι και τρόποι», λοιπόν, της γυναικείας φορεσιάς στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑΣ» για να μάθουμε περισσότερα για τις γυναίκες προγόνους μας και μέσα από την ένδυσή τους.

Εξάλλου, οι μυημένοι, όπως ιστορικοί, μελετητές, ερευνητές γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες που μεταφέρει ο τρόπος ένδυσης σε κάθε εποχή για ό,τι επικρατούσε σε κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό ανθρωπολογικό, αξιακό επίπεδο είναι πάρα πολλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ