Υπογράφηκε τελικά η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή ενίσχυσης στους καλλιεργητές μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη και το αμέσως επόμενο διάστημα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
Η απόφαση υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, αφορά σε 70 ευρώ ανά στρέμμα ως ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος από την μη διάθεση μεγάλου μέρους της περυσινής παραγωγής λόγω των κλειστών αγορών από την πανδημία Covid-19.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 3.365.000 ευρώ και αφορά στις περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών και άρα μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη. Δηλαδή κατά κύριο λόγο τους νομούς Αργολίδας, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και ένα μέρος στον κάμπο Αιτωλοακαρνανίας.
Στην Άρτα
Εις ότι αφορά την Άρτα το ποσό που αντιστοιχεί εκτιμάται σε κάτι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό συνάγεται ως συμπέρασμα με βάση την στρεμματική καλλιέργεια σε μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη, που με τα στοιχεία του 2020, αριθμούν 12.000 στρέμματα από τα εν συνόλω 16.000 με καλλιέργεια του προϊόντος όλων των ποικιλιών.
Δικαιούχοι, εν τω μεταξύ, είναι όλοι οι καλλιεργητές που υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει των στοιχείων της οποίας θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τα αναλογούντα ποσά μέσα στις επόμενες ημέρες, ανεξάρτητα αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ετεροαπασχολούμενοι ή συνταξιούχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ