ΑΥΤΟ ναι… είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκληρώνει τον φάκελο, σύμφωνα με τον οποίο θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η κατοχύρωση της σαρδέλας και του κέφαλου Αμβρακικού ως προϊόντων ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).
Τα ιδιαίτερα γενετικά χαρακτηριστικά τους όπως και η διατροφική αξία, είναι αποτέλεσμα μελέτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μαζί του συνεργάστηκε η Περιφέρεια. Διότι άλλο σαρδέλες και κέφαλοι από οπουδήποτε κι άλλο Αμβρακικού.