ΝΩΡΙΣ ξεκίνησαν φέτος τις καταλήψεις οι μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης, προβάλλοντας αιτήματα που συνδυάζονται με την πανδημία αλλά και με τις σχολικές υποδομές.
Στην Άρτα ύστερα από επικοινωνία μας με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μάς έγινε γνωστό πως έως προχτές Δευτέρα υπό κατάληψη τελούσαν δέκα σχολεία, τα εξής: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο γυμνάσιο, γυμνάσια Πέτα, Φιλοθέης, Κωστακιών, το 3ο λύκειο και το ΕΠΑΛ.
Βασικό αίτημα αποτελεί ο συνωστισμός πολλών μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας που καθώς υποστηρίζουν είναι αιτία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για τα «σελφ τεστ» θεωρώντας ότι δεν είναι ασφαλή, ενώ τάσσονται και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Η υγιεινή στα σχολεία προβάλλεται, επίσης, ως σοβαρό θέμα και στο «πακέτο» των διεκδικήσεων προσθέτουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε διάφορα σχολεία.
Την στάση του απέναντί τους, εν τω μεταξύ, σκληραίνει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αντί για διάλογο προτάσσει την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κάνουν κατάληψη και όσοι από τους μαθητές δεν παρακολουθούν παίρνουν απουσίες. Μην τεντώνετε το σχοινί, καθίστε και κουβεντιάστε μια χρονιά μαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ