Τη στιγμή που θεριεύει η πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση με άγνωστες παρενέργειες σε κράτη, οικονομίες και νοικοκυριά, ετούτοι βάλθηκαν «αμέτι μουχαμέτι» να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ και μάλιστα σαν τον κλέφτη!
Με διαδικασίες νόθες και μουλωχτές, προχωρούν στην παράδοση του ενεργειακού κολοσσού της χώρας στη χειρότερη παγκόσμια συγκυρία. Και αν οι άλλες υποδομές που έχουν πάρει το δρόμο της εκποίησης συνιστούν πολιτικό-οικονομικό έγκλημα, αυτή αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας.
Η πράξη αυτή δεν είναι ξεκομμένη και αίολη. Αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της απαξίωσης, της σχεδόν αναγκαστικής μεταγραφής πελατών σε ιδιωτικές εταιρείες, του κατακερματισμού, της απολιγνιτοποίησης…
Τον ανομολόγητο στόχο της κυβέρνησης εξέφρασαν οι διορισμένες διοικήσεις των δήθεν τεχνοκρατών της ΔΕΗ ομού μετά των εγκάθετων του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ. Να θυμίσω ότι το 1990-‘93, ο πατήρ Μητσοτάκης- μεταξύ άλλων- είχε εκποιήσει την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, τα Τσιμέντα Χαλκίδας, τις αμυντικές βιομηχανίες και φυσικά τον ΟΤΕ, ο οποίος αποτέλεσε και το Βατερλό του. Όλες αυτές οι εθνικής σημασίας εταιρείες- κάποιες με τη συμμετοχή της Ιταλικής Μαφίας- εξαφανίστηκαν από τον βιομηχανικό χάρτη συρρικνώνοντας την παραγωγική βάση της χώρας.
Αν για τον ΟΤΕ υπήρξε τέτοια αντίδραση, για τη ΔΕΗ που είναι η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία- πραγματικό πετράδι της εθνικής οικονομίας- τι πρέπει να γίνει; Οψόμεθα…
*Ο Κώστας Παπαθεοδώρου είναι
δημοσιογράφος της ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ