Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες για την κατεδάφιση μέρους της πλατείας μπροστά από την Παρηγορήτισσα, οι οποίες θα συνεχιστούν, κατά μήκος και των δημόσιων ουρητηρίων.
Η κατεδάφιση προβλέπεται στο έργο ανάπλασης του χώρου περιμετρικά του μνημείου και το ελεύθερο τμήμα που θα προκύψει είναι αυτό όπου θα μπορούν στο εξής να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία. Δεν ξέρουμε αν και πώς ακριβώς θα οριοθετηθεί ώστε να μην καταλαμβάνεται από επιβατικά ΙΧ, όμως σε κάθε περίπτωση η εξασφάλιση χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες του μνημείου αποτελούσε αδήριτη ανάγκη.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να κινούνται. Οι οδηγοί αγανακτούσαν και άρχιζαν τα …γαλλικά (πιάνο έπαιζαν τα νεύρα τους στο τιμόνι). Η Τροχαία προσπαθούσε να διακόψει την κίνηση στην Ορλάνδου για να δώσει χώρο στα ογκώδη οχήματα. Κι εμείς από την πλευρά μας καταγράφαμε το πρόβλημα ως αυτόπτες μάρτυρες, νιώθοντας απέραντη ντροπή… Γιατί; Διότι η πόλη που φιλοξενεί ένα τόσο σπάνιο και σπουδαίο από κάθε άποψη μνημείο, σχολιάζονταν πολύ αρνητικά από ξένους επισκέπτες, ξεναγούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ελπίζουμε με την ολοκλήρωση του έργου όλα αυτά να αποτελέσουν παρελθόν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ