Πολυεπίπεδη, μετωπική, κινηματική και θεσμική, θα είναι η αντίδραση της Αδελφότητας Μελισσουργιωτών και των κατοίκων της περιοχής, στην περίπτωση που η εταιρεία η οποία σχεδιάζει μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στον Μελισσουργιώτικο ποταμό, δεν αποχωρήσει από την περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση η Αδελφότητα δια του προέδρου της Γιώργου Μαστρογιάννη και της γενικής γραμματέως Χαράς Γιώτη, αναφέρει: «Στο όνομα της ανάπτυξης -το ερώτημα είναι ποιας ανάπτυξης τελικά και με τι πρόσημο- γινόμαστε για μια ακόμα φορά μάρτυρες της επέλασης εταιρειών στην περιοχή των Τζουμέρκων. Μέσα σ’ αυτό το “επενδυτικό τσουνάμι” διαφόρων που έρχονται δήθεν για να μας σώσουν, περίοπτη θέση έχουν και οι Μελισσουργοί. Κι αυτό διότι, όπως διαπιστώσαμε, έχει κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος στο Μελισσουργιώτικο ποταμό.

Είναι σαφές ότι ως Αδελφότητα Μελισσουργιωτών Αθήνας “Ο Άγιος Νικόλαος” είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια έρχεται κόντρα στη φύση και απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής μας, που είναι εξαιρετικής και σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, και όχι μόνο των Μελισσουργών, δέχεται συνολική επίθεση από εταιρείες που θέλουν να κατασκευάσουν φράγματα.

Η αντίδρασή μας όπως και παλαιότερα, το 2007, στην προσπάθεια που επιχειρήθηκε να γίνει το φράγμα Αγίου Νικολάου, θα είναι πολυεπίπεδη, μετωπική, κινηματική και θεσμική. Ο αγώνας θα είναι διαρκείας όχι μόνο για το σήμερα των παιδιών μας, αλλά και για το αύριο. Ήδη, έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα με το Πουρνάρι Ι και ΙΙ και χωρίς αντισταθμιστικά.

Η περιοχή μας θέλει την ανάπτυξη. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και γνωρίζουμε ότι η περιοχή μας χρειάζεται να αναπτυχθεί. Ναι στην ανάπτυξη με ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές και συμβατές με το περιβάλλον και το ευρύτερο οικοσύστημα.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ. Γι’ αυτό καλό είναι και ο υποψήφιος επενδυτής να αποχωρήσει από την περιοχή που δεν είναι φιλική στο επιχειρηματικό πλάνο του. Εμείς είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας για όλα, από τους δρόμους και τις κινητοποιήσεις μέχρι τα θεσμικά μονοπάτια της ΡΑΕ και του Συμβουλίου της Επικρατείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ