Οι ήρωες με τα κολάν ξαναχτυπούν κι αυτή τη φορά ποδηλατούν στα Τζουμέρκα για ένα τριήμερο (9-10-11 Ιουλίου) μεταφέροντας το μήνυμα για Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Τα Τζουμέρκα με το τραχύ και άγριο ανάγλυφο προκαλούν τον θαυμασμό όλων και σίγουρα διασχίζοντας τα με το ποδήλατο οι εικόνες και οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε θα συνεισφέρουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τη φύση τους.
Θα πραγματοποιήσουμε μια κυκλική πορεία περίπου 100 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό τη γέφυρα της Πλάκας και ενδιάμεσους σταθμούς τα πανέμορφα χωριά Άγναντα, Κτιστάδες, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Θεοδώριανα, Κυψέλη, Ράμια και Μικροσπηλιά ενώ θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Αυτί το πέρασμα που ενώνει τους Μελισσουργούς με τα Θεοδώριανα.
Παρασκευή 9/7: Νέα γέφυρα Πλάκας – Μελισσουργοί. Σημείο συνάντησης η γέφυρα της Πλάκας στις 6:00 από όπου αφού κάνουμε ένα μικρό ζέσταμα ξεκινάμε για τους Μελισσουργούς. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τα χωριά Άγναντα, Κτιστάδες, Πράμαντα όπου θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις και θα φτάσουμε στους πανέμορφους Μελισσουργούς όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
Σάββατο 10/7: Μελισσουργοί – Θεοδώριανα. Μια ιδιαίτερη μέρα αφού θα κινηθούμε κυρίως σε χωματόδρομο ενώ ίσως χρειαστεί να πάρουμε τα ποδήλατα στο χέρι για να περάσουμε το μυθικό Αυτί για να καταλήξουμε στο καταπράσινο χωριό των Θεοδωριάνων με τον περίφημο καταρράκτη του.
Κυριακή 11/7: Θεοδώριανα – Γέφυρα Πλάκας. Στη τελευταία μας μέρα θα διασχίσουμε τα νοτιοδυτικά Τζουμέρκα γνωρίζοντας μια άλλη λιγότερο γνωστή πλευρά των Τζουμέρκων. Θα ποδηλατήσουμε κυρίως σε άσφαλτο (κάποια λίγα χιλιόμετρα σε χωματόδρομο) περνώντας από τα χωριά Κυψέλη, Ράμια και Μικροσπηλιά για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας στη γέφυρα της Πλάκας.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας για μια ακόμα χρονιά στηρίζει τις ποδηλατικές εξορμήσεις των μελών του δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ’ αυτές. Η κυκλική πορεία είναι αυτόνομη και δεν υπάρχει όχημα υποστήριξης συνεπώς όλα τα απαραίτητα θα τα έχουμε φορτωμένα στα ποδήλατα. Η διαδρομή απευθύνεται σε όσους έχουν αρκετή εμπειρία από ανηφόρες μιας και οι υψομετρικές είναι αρκετές.
Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν κάτω από τον έναστρο ουρανό. Όποιος επιθυμεί να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο ή ξενώνα θα πρέπει να μεριμνήσει μόνος του για τη διαμονή του. Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον συντονιστή Γιώργο Λάμπρο (τηλ. 6978413126)».

Προηγούμενο άρθροΗπειρωτικό «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλλυ. Νικητές για τρίτη σερί χρονιά οι Αναπολιοτάκης – Τσιούκας
Επόμενο άρθροΠλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με την τεχνολογία της Natech
Ο Βασίλης Τσεκούρας είναι αθλητικογράφος. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (2007-2010), στην Αθήνα, και στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες, ιστοσελίδες και ραδιόφωνα απ’ όλη την Ελλάδα. Ήταν δημιουργός της επιτυχημένης αθλητικής ιστοσελίδας του νομού Άρτας, sportsarta.gr (2011-2014), ενώ στη συνέχεια συμμετείχε δημοσιογραφικά στο αθλητικό site της Ηπείρου, sportsnow.gr (2014-2016), έχοντας ρόλο κεντρικού διαχειριστή. Τις αγωνιστικές σεζόν 2017/2018 και 2018/2019 κατείχε τη θέση του Υπεύθυνου Τύπου στην ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (Football League). Στα πρώτα του βήματα δημιούργησε και ασχολήθηκε με τα ιστολόγια (blog), Δ΄ Εθνική -5ος όμιλος- (2006-2008) και Χατ-τρικ (2008-2010), τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Από το καλοκαίρι του 2010 συνεργάζεται με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ Άρτας», όπου επιμελείται τις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα της, taxydromosartas.gr, ενώ το χρονικό διάστημα 2007-2011 αρθρογραφούσε στην αθλητική εφημερίδα της Άρτας, «ΆρταSport».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ