Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, για απάτη με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας, σε βάρος ημεδαπού στην Άρτα, σχημάτισε η Ασφάλεια.
Ο παθών κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άτομο για αγορά σκαπτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε στις 20 Μαρτίου 2021 σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.485 ευρώ για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί όπως είχε συμφωνηθεί.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους κατατέθηκε το ποσό, ανήκουν στους δύο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.