Αν δεν πραγματοποιούνταν στον διαδικτυακό τόπο αλλά σε φυσικό χώρο, σίγουρα δεν θα επαρκούσε η αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» αλλά και μέρος της κεντρικής πλατείας, για να φιλοξενήσει το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος», το βράδυ του Σαββάτου.
Το ενδιαφέρον για την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, καθηγητή διαστημικής φυσικής, Νικόλαου Σέργη, με θέμα «Τιτάνας-Ευρώπη-Άρης. Μεγάλες προσδοκίες και φυσικοί περιορισμοί», υπήρξε εντονότατο. Καθώς η πανδημία οδήγησε σε διαδικτυακή διοργάνωση, έδωσε τη δυνατότητα να συνδεθούν με την Άρτα πολίτες από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά!
Με πάνω από 170 συνδέσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων η παρακολούθηση αφορούσε σε πάνω από δυο άτομα, ο αριθμός των συμμετεχόντων αποτέλεσε μάλλον νέο ρεκόρ για τον «Αστρολάβο». Εξάλλου, αναλογικά αυξημένες υπήρξαν και οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν μετά την παρουσίαση του κ. Σέργη, στις οποίες έδωσε καίριες απαντήσεις.
Ο ίδιος επαίνεσε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που ο Σύλλογος πλαισίωσε την διοργάνωση. Παράλληλα, έχει ήδη υποδεχθεί με χαρά, πρόσκληση του Συλλόγου για συμμετοχή σε άλλη εκδήλωση, στην μετά καραντίνας περίοδο, ώστε να γνωρίσει από κοντά το κοινό και την Αρτινή φιλοξενία.
Μετά την εκδήλωση ο καθηγητής κ. Σέργης δήλωσε στον «Τ» εντυπωσιασμένος από την όλη διοργάνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω κάνει πάρα πολλές ομιλίες ακόμα και στο διάστημα αυτό της πανδημικής κρίσης με τον ίδιο τρόπο. Όμως είμαι εντυπωσιασμένος πραγματικά από την διάθεση και τον επαγγελματισμό όλων των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στην διαδικασία γι’ αυτή την εκδήλωση. Έγινε καταπληκτικός σχεδιασμός και μια επαγγελματικού επιπέδου υλοποίηση όσων σχεδιάστηκαν, και νομίζω ότι φάνηκε στο αποτέλεσμα». Σε κάθε περίπτωση ο διακεκριμένος καθηγητής, με πολύ μεγάλη χαρά θα ανταποκριθεί, όπως μας είπε, στην πρόσκληση να επισκεφθεί την Άρτα, την οποία εν τω μεταξύ δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά. Τον περιμένουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here