Το αργότερο έως το Πάσχα πρόκειται ο κανονισμός για την λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ΠΑΤΕΠΗ), να κατατεθεί στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του.
Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας μεταξύ των μελών της Επιτροπής που είχε οριστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης, Αναστάσιος Τσίνας και ο καθηγητής Γεωπονίας, Γρηγόρης Βάρρας, μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και σήμερα συνεργάτης στο Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού.
Ο κανονισμός του ΠΑΤΕΠΗ αποτελεί το βασικό βήμα για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία λειτουργίας σε έκταση 55 στρεμμάτων στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας, στους Κωστακιούς. Εργαλείο, δηλαδή απαραίτητο για τον καθορισμό ανάπτυξης των δομών, την διοικητική και οργανωτική δομή του Πάρκου, κλπ. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες από την Εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του Πανεπιστημίου για την έκταση που το αφορά. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε σχετική καθυστέρηση από πλευράς της επιτροπής λόγω κορωνοϊού, όμως αποφασίστηκε το αργότερο σε ενάμισι μήνα να ολοκληρώσει το έργο της.
Υπενθυμίζεται ότι την επιτροπή αποτελούν η κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Αθηνά Τζώρα, ο καθηγητής Γεωπονίας, Κοσμάς Ναθαναηλίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονίας, Γιάννης Τσιρογιάννης, ο καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών, Χαράλαμπος Σταμάτης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιομηχανικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων, Δήμητρα Χελά.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ