Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «24γράμματα» το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τον τίτλο «Νομική και δένδρα εν δράσει». Στις 465 σελίδες τού βιβλίου ο Δημήτρης Βλαχοπάνος αποτυπώνει την ατμόσφαιρα μιας εποχής ψυχικών εντάσεων, που δηλητηρίαζαν τις σχέσεις των ανθρώπων και τους μεταμόρφωναν τυραννικά, μεγαλώνοντας τα χάσματα μεταξύ τους και μετατρέποντάς τους σε εχθρούς και αντιπάλους.
Η δράση των προσώπων εκτυλίσσεται στην εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967 – 1974) και ξεδιπλώνεται μέσα στο γνωστό κλίμα της αποξένωσης και της ανυποληψίας που διαπερνά τα αυταρχικά καθεστώτα. Αισιόδοξο στοιχείο μέσα στη σκοτεινή αυτή περίοδο είναι ο έρωτας, η αμφισβήτηση και η άρνηση των νέων να συμβιβαστούν. Πρόκειται για τους νέους εκείνους που η στρατιωτική δικτατορία επιχείρησε να τους πλάσει σύμφωνα με τις δικές της αρχές και τα δικά της πρότυπα. Οι ίδιοι, ωστόσο, αυτοί νέοι την κατάργησαν στη συνείδησή τους και στράφηκαν δυναμικά εναντίον της, μη λογαριάζοντας το κόστος, που στοίχιζε ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ο αγώνας ξεκίνησε τον Φλεβάρη από τη Νομική, για να κορυφωθεί τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο.
Μέσα στο ασφυκτικό αυτό καθεστώς εκπέμπονται πολλαπλά σήματα κινδύνου από δέντρα, τοίχους και γενικώς αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Κι ανάμεσα στα σήματα αυτά οι νέοι συνεχίζουν να ερωτεύονται, να αγωνιούν, να σαρκάζουν, να επαναστατούν. Ο έρωτας και η επανάσταση γίνονται η κινητήρια δύναμη που εγκυμονεί συγκρούσεις και ανατροπές. Η εξέγερση ωριμάζει ως ιδέα και πράξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να καταλήξει σε μαζικό και συλλογικό αγώνα που τρίζει τα θεμέλια του καθεστώτος.
Οι δικτάτορες παρακολουθούν έντρομοι τις εξελίξεις. Οι μηχανισμοί αγρυπνούν. Οι αρχές, αστυνομικές και στρατιωτικές, φτάνουν σε παράκρουση, μέσα σ’ ένα πνεύμα αμοιβαίας δυσπιστίας και απαξίωσης. Τα δένδρα ηχούν! Ο έρωτας τρομάζει! Το σύστημα αναστατώνεται και ψάχνει εναγωνίως ενόχους και ηθικούς αυτουργούς. Όταν τελικά τους συλλάβει, κορυφώνεται η γελοιοποίηση και η παράκρουση.
Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Οι αναγνώστες μπορούν να το παραγγείλουν και απευθείας διαδικτυακά στο eshophttps://24grammata.com/product/00508/
email: info@24grammata.com
και τηλεφωνικά στο 210 6127074
και να το παραλάβουν με αντικαταβολή, κούριερ, χωρίς έξοδα αποστολής και αντικαταβολής σε όλη την επικράτεια.
Περισσότερα στο επόμενο φύλλο του «Τ» με συνέντευξη του συγγραφέα στη Βίκυ Καινούργιου, διευθύντρια της εφημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ