Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων επέστρεψε στην Άρτα η γιατρός-πνευμονολόγος του νοσοκομείου, Βιργινία Αρχιμανδρίτη, που με «εντέλλεσθε» είχε μετακινηθεί στην Έδεσσα.
Μετά την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων, των συναδέλφων της γιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, του Επιμελητηρίου, πολιτικών εκπροσώπων και άλλων φορέων του νομού που έκαναν λόγο για αποδυνάμωση του τμήματος covid του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, τηρήθηκε -ως εκ του αποτελέσματος- η προφορική δέσμευση. Σύμφωνα μ’ αυτή αντί της τρίμηνης μετακίνησης που υπαγορεύει η απόφαση του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας, θα παρέμενε στο νοσοκομείο Έδεσσας μόνο μια εβδομάδα.
Ωστόσο, το «εντέλλεσθε» του υπουργείου δεν έχει ανακληθεί, ούτε αναιρεθεί με άλλη έγγραφη απόφαση, που ως εκ τούτου σημαίνει ότι παραμένει σε ισχύ. Όπως επισημαίνεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας, αυτό διατηρεί ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο νέας μετακίνησης, προσδίδοντας ανασφάλεια και ανησυχία σε εργαζόμενους και πολίτες. Μήπως να διαγράψουν εντελώς αυτό το περιβόητο «φιρμάνι»; Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ