ΤΟ μέγεθος της ζημιάς στα ακτινίδια από το χαλάζι του Μαΐου, μετρήθηκε από γεωπόνους του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, όπου θυμίζουμε ότι διευθυντής είναι ο συμπατριώτης μας, Σωτήρης Χήρας (φωτο).
Όπως κάθε φορά που απαιτείται η παρέμβαση του εν λόγω οργανισμού για κάλυψη των απωλειών ένεκα αντίξοων καιρικών φαινομένων, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδρασε άμεσα και κυρίως με δικαιοσύνη, που τουλάχιστον εις ότι τον αφορά αποτελεί διακριτικό του γνώρισμα. Κάτι που βέβαια οφείλεται και στον διευθυντή του.
Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Ο ΕΛΓΑ Ιωαννίνων φαίνεται να κατανοεί απολύτως τις ανάγκες των πληγέντων παραγωγών, βάζει στην άκρη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, πετυχαίνοντας έτσι την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Στις 27 και 28 Μαΐου σημειώθηκε η μεγάλη χαλαζόπτωση και στις 22 Δεκεμβρίου, πριν τα Χριστούγεννα δηλαδή, οι δικαιούχοι είδαν εκταμιευμένα στους λογαριασμούς τα χρήματά τους. Δεν είναι τόσο μικρή υπόθεση αν συνυπολογίσουμε και τα πολυποίκιλα εμπόδια του κορωνοϊού, της καραντίνας, άδειες ειδικού σκοπού και τα τοιαύτα. Οφειλόμενη ως εκ τούτου η αναγνώριση, για το άμεσο ενδιαφέρον, προς τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, αν μπορούμε να διερμηνεύσουμε βεβαίως και την αίσθηση που επικρατεί μεταξύ των παραγωγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ