Δυσκολεύουν ώρα με την ώρα οι συνθήκες από τις εκτεταμένες πλημμύρες στα όρια του Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις μηδέ εξαιρουμένων και σπιτιών σε συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα.

Η υπερχείλιση του ρέματος Μπούση στα όρια του Δήμου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και καθώς η έντονη βροχόπτωση εξακολουθούσε πλημμύρισε και κατέστρεψε τον δρόμο Καραμούτσι-Νεοχωράκι, ο οποίος λόγω της κατάπτωσής του, έχει κλείσει. Η περιοχή από Άγιο Ταξιάρχη μέχρι Λαχαναγορά έχει επίσης πλημμυρίσει στο ύψος Αγίου Ταξιάρχη, Αγίου Δημητρίου Πέτα και Αμφιθέας, σύμφωνα με την δήμαρχο Νικ. Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, έχουν πλημμυρίσει και κατοικίες. Το πρόβλημα είναι έντονο και προς την πεδινή ζώνη του Δήμου με κατεύθυνση προς Κόπραινα, όπου μεταξύ άλλων έχει διακοπεί η κίνηση μέσω της γέφυρας Μπέλεϋ που υπάρχει στο οδικό δίκτυο, κι έχει πλημυρίσει.

«Ζητώ από τους πολίτες να είναι φειδωλοί στις μετακινήσεις τους καθόσον υπάρχουν παντού πλημμυρισμένα οδικά δίκτυα», δήλωσε προ μερικών λεπτών η δήμαρχος, Ροζίνα Βαβέτση, στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», η οποία τόνισε ότι θα ζητηθεί η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κι όχι μόνον αυτό. Όλα αυτά τα ρέματα που υπερχείλισαν ήταν καθαρισμένα. Όμως απαιτούνται αντιπλημμυρικά έργα. Ζητώ αντιπλημμυρικά έργα. Δεν μπορεί κάθε φορά που βρέχει έντονα στην Άρτα να πλημμυρίζουμε. Απαιτείται η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας», δήλωσε η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ