«Από την Περιφέρεια θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στον Ιανουάριο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου, για επιχορήγηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020», ανέφερε σε δηλώσεις του παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, εξήγησε ότι ο έλεγχος θα είναι ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί από 20 έμπειρους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Η έναρξή του θα γίνει όταν θα αποσταλεί από το υπουργείο ο απαραίτητος κωδικός πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Θα επιδοτηθεί πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν φακέλους», είπε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό είναι κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες Περιφέρειες. «Αν βρεθούν άλλα χρήματα από το κράτος, θα δοθεί επιχορήγηση και σ’ άλλες επιχειρήσεις, Το έχουμε ζητήσει τόσο εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και άλλες Περιφέρειες από το υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε», τόνισε.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε, επίσης, τους επιχειρηματίες να μην παρασύρονται από υποσχέσεις που δίνονται από επιτήδειους για δήθεν ένταξή τους στο πρόγραμμα: «Μην ακούτε κάποιους επιτήδειους που υπόσχονται έναντι αμοιβής για ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και φθάνουν στα όρια της απάτης. Η διαδικασία είναι απλή και ηλεκτρονική. Κάθε αίτηση θα εξεταστεί ξεχωριστά ως προς την εγκυρότητα των δικαιολογητικών από πλειάδα υπαλλήλων και δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνει έλεγχος», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ