Απογοήτευση και αγωνία επικρατεί σε φοιτητές της Σχολής Μουσικών Οργάνων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν είδαν τα ονόματά τους με τις αντίστοιχες δεξιότητες (οργάνων) στο πρόγραμμα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Όπως πληροφορούμαστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδόθηκε 16 Αυγούστου (ημέρα Κυριακή) και περί τους 15 φοιτητές δεν έχουν δηλωθεί από τους καθηγητές τους για την επικείμενη εξεταστική. Αυτό, όπως επισημαίνεται προς τον «Τ», σημαίνει πως θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη εξεταστική του Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει κάποια αναβολή λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των φοιτητών, που ετοιμάζονταν να δώσουν εξετάσεις σε λίγες ημέρες, συγκαταλέγονται και αρκετοί επί πτυχίο, οι οποίοι δεδομένης της εξαίρεσης τους από το Πρόγραμμα της εξεταστικής, θα αναγκαστούν σε αναμονή άλλων 6 μηνών, ώστε να δώσουν ένα τελευταίο ή δυο μαθήματα και ασφαλώς χωρίς να μπορούν στο διάστημα αυτό να διεκδικήσουν κάποια θέση εργασίας. «Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι ελλιπές», μεταφέρθηκε προς την εφημερίδα μας και την ίδια στιγμή μάς εξηγείται ότι «οι καθηγητές είναι εκείνοι που δηλώνουν σε κάθε Πρόγραμμα Εξεταστικής ποιοί φοιτητές τους και για ποιές συγκεκριμένες “δεξιότητες” θα συμμετέχουν».

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις αυτές είχαν αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικά, λοιπόν, όσοι βρίσκονταν επί πτυχίο υπέστησαν ήδη μια καθυστέρηση στην απόκτησή του. Οπότε αν δεν συμμετέχουν και στην Εξεταστική που ξεκινά Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά χάνουν περισσότερους από έξι μήνες από τον ωφέλιμο χρόνο αναζήτησης εργασίας.

Και, βέβαια, επειδή δεν γίνεται λόγος για αριθμούς αλλά για ανθρώπους, καλούνται οι εμπλεκόμενοι να αναλογιστούν και μια σειρά από άλλες παραμέτρους. Όπως επί παραδείγματι, ότι κάποιοι ίσως με δεδομένο ότι περίμεναν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ξενοίκιασαν τα σπίτια τους. Ή ότι κάποιοι ίσως χάνουν πια το φοιτητικό τους πάσο, ή ακόμη και το κόστος για τις οικογένειές τους αν διατηρούν φοιτητικά σπίτια μέχρι τη νέα εξεταστική, κα.

Το αίτημα, λοιπόν, που μεταφέρεται είναι να συμπεριληφθούν οι φοιτητές που δεν δηλώθηκαν στο Πρόγραμμα εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. «Δεν ξέρουμε αν και για ποιους λόγους δεν μπήκαν όλοι. Αν όμως έμειναν 15 περίπου φοιτητές εκτός εξεταστικής και άλλοι τόσοι περίπου εντάσσονται σ’ αυτή, για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊο, τίθεται το ζήτημα με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή. Εμείς ζητάμε να δώσουμε όλοι εξετάσεις, ακόμη και σε διαφορετικές ημέρες για την αποφυγή συνωστισμού», είναι η αναφορά που έγινε προς την εφημερίδα μας.

Ασχέτως των άλλων προγραμματισμών, μέτρων κλπ, το ερώτημα είναι: Αυτούς τους ανθρώπους θα τους σκεφτεί κανείς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ