Ηταν ωραία αυτή η ιδέα. Και κάθε ωραίο αναγνωρίζεται και αγκαλιάζεται από τους πολίτες. Όπως το διήμερο «Φεστιβάλ Μουσικής Δρόμου» που εγκαινίασε 21 και 23 Ιουλίου ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2020».
Ο πολιτισμός πρέπει να εμπεριέχει την πόλη και τον πολίτη. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια πόλη που μετατρέπεται σε μεγάλη υπαίθρια μουσική σκηνή! Διατρέχοντας τις οδούς και τις πλατείες για να γνωρίσουμε καλύτερα τους τοπικούς μας καλλιτέχνες, οι οποίοι χωρίς εξαιρέσεις έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ αυτές τις παράλληλες συναυλίες, γίναμε κοινωνοί των εντυπώσεων πολιτών και επισκεπτών.
«Τι ωραίο πράγμα είναι αυτό που γίνεται σήμερα στην Άρτα! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια πόλη στο εξωτερικό», μας είπε κυρία επί της κεντρικής πλατείας, που αργότερα είδαμε να απολαμβάνει και δεύτερο σχήμα επί της Παντοκράτορος.
Οι δρόμοι φάνταζαν ωσάν να έχουν κατακλυστεί από ένα …ανθρώπινο ποτάμι που έφτιαχνε στροβίλους μπροστά από κάθε μουσικό συγκρότημα, με στάσεις κυκλικά και σε απόσταση, ενώ ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος κινούνταν σ’ άλλη πλατεία για να απολαύσει κι άλλους… μουσικούς δρόμους.
«Γιορτάζετε κάτι σήμερα στην Άρτα», ρώτησε κυρία που εμφανέστατα με την παρέα της ήταν επισκέπτης εκείνο το απόγευμα στην πόλη μας. «Γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Άρτας που έγινε 24 Ιουνίου 1881, όμως οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν γίνονται τον Ιούλιο κι αυτή είναι μια από τις πολλές που διοργανώνει ο Δήμος», απαντήσαμε, αφού ξεπεράσαμε την θετική μας έκπληξη που κάποιος αντιλήφθηκε ως γιορτή αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση. «Μπράβο σας, πολύ ωραία εικόνα», αντέτεινε.
Το “Street Music festival”, όπως τιτλοφορήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, δεν υπήρξε μόνο ωραίο ως εικόνα, αλλά ταυτόχρονα ως διάθεση, ως ζωντάνια, ως συνύπαρξη και πολλά άλλα, καθώς και κυρίως βέβαια ως γνωριμία. Έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλοι το δημιουργικό μουσικό δυναμικό της Άρτας. Νέους ανθρώπους που αγαπούν την μουσική και που την προσεγγίζουν με απόλυτο σεβασμό και γνώση. Κάποιοι με σπουδές πάνω στη μουσική και πάντως όλοι με ταλέντο και αγάπη για οποιοδήποτε είδος επιλέγουν.
Στη διάρκεια του ρεπορτάζ ήταν πολλοί που μας πλησίαζαν, εκφραζόμενοι θετικά για την διοργάνωση. Ανάμεσά τους και κάποιοι που άσκησαν καλοπροαίρετη κριτική, όπως αναγνώστης του «Τ» επί της Κασσοπίτρας, για να σημειώσει: «Είναι πολύ καλό αλλά γιατί επιμένουν όλοι να ορίζουν την Άρτα μέχρι το Μονοπλιό; Γιατί δεν κάνουν ποτέ τίποτα πιο πάνω μέχρι τον Αη Γιώργη; Γράψτε κάτι για να σταματήσει αυτή η απομόνωση από δω και πάνω». Παράπονο εκδήλωσαν και κάποιοι για το γεγονός ότι ενόσω οι συναυλίες εκτυλίσσονταν και το ρολόι έδειχνε 9 το βράδυ, έκλεισαν τα καταστήματα. «Θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά λίγο παραπάνω ώστε αυτή ζωντάνια -και εμπορικό με όφελος – να διαρκέσει περισσότερο», μας επισημάνθηκε.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ