Στο πλαίσιο της τουριστικής της προβολής, 15 Έλληνες δημοσιογράφους και Βloggers διαπιστευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου από 20 έως 23 Ιουλίου, σε Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα.
Πρόκειται για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης, το οποίο είχε θεματικό χαρακτήρα, με έμφαση στον παράκτιο-παραθεριστικό τουρισμό και στα ενδιαφέροντα της θαλάσσιας ακτογραμμής. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προβολή της παραθαλάσσιας Ηπείρου στην Ελληνική αγορά ως προορισμού για ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές σε συνδυασμό με πολλές επιλογές για κάθε επισκέπτη.
Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας απόλαυσαν για ένα τριήμερο τις καταγάλανες παραλίες και τις ασύγκριτες ομορφιές της ακτογραμμής του Ιονίου. Την πρώτη μέρα άφιξής τους στην γραφική πόλη της Πρέβεζας και την κοσμοπολίτικη Πάργα, τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως προορισμό διακοπών για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Ιωάννου, χαρακτήρισε την Ήπειρο ανεξερεύνητο μαγευτικό προορισμό, δίνοντας έμφαση στην εγγύτητα ανάμεσα στις ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για τις παραλίες μήκους 100 χιλιόμετρων με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά.
Οι δημοσιογράφοι και Bloggers περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια της Πάργας με το νησιώτικο χρώμα, επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη της Πρέβεζας και θαύμασαν τα πανέμορφα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού.
Η μοναδική ακτογραμμή της Ηπείρου από τον Μύτικα, το Κανάλι, το Μονολίθι, την Καστροσυκιά και τον Βράχο, με τις βραβευμένες και ασφαλείς παραλίες, οι δαντελωτές ακτές της Πάργας και της Πέρδικας, τα μικρά νησάκια των Συβότων με τα σμαραγδένια νερά, εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα Ηπειρωτικά παράλια ως την περιοχή της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ