Δεν είναι μόνο η Φιλιππιάδα τόπος υποδοχής των πελαργών. Μπορεί μεν ο πληθυσμός τους να είναι μεγαλύτερος, όμως τα πανέμορφα πτηνά δείχνουν την προτίμησή τους και στην Άρτα.
Με την ευκαιρία θυμόμαστε τον αείμνηστο δήμαρχο, Κώστα Βάγια, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε πει, θέλοντας να κάνει αντίπραξη στη γειτονική πόλη, πως θα τοποθετούσε φωλιές σε στύλους της ΔΕΗ, ώστε τα λελέκια να βρίσκουν στέκι στην πόλη μας και εφόσον βρίσκουν να μην τραβούν όλα κατά την Φιλιππιάδα. Και τα είχε καταφέρει.
Μπορεί μεν η πολιτική Βάγια να μην εφαρμόζεται σήμερα, ωστόσο πελαργούς συναντάμε πολλούς και κυρίως στην πεδιάδα. Έναν πελαργό που βλέπετε στη φωτο φτιάχνοντας την φωλιά του απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός του «Τ». Δεν είχαμε μαζί μας τη μηχανή γιατί θα σας παρουσιάζαμε και ένα ζευγάρι ακόμα στο Χανόπουλο, που περιέθαλπε τα νεογεννηθέντα. Και πάντως εν μέσω απόλυτης ησυχίας, γιατί ένεκα κορωνοϊού, εξέλιπε η κίνηση ανθρώπων και οχημάτων. Αλλά και όσοι τα αγαπάμε, από την κλεισούρα στερηθήκαμε το γνωστό τους κρώξιμο ως προάγγελο και της άνοιξης. Κι όπως και το τραγούδι «δεν είν’ άνοιξη φέτος αυτή…». Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πελαργοί για να μας το θυμίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ