Την προμελέτη για το «ΞΕΝΙΑ» παρουσίασε σήμερα (Πέμπτη 30 Απριλίου) σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αρταίων, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι έτοιμο το 2023.

Η προμελέτη, τόνισε ο Χρήστος Τσιρογιάννης, τίθεται σε διαβούλευση που θα διαρκέσει ένα μήνα ούτος ώστε να κατατεθούν προτάσεις, ακόμα και από πολίτες, οι οποίες εφόσον θεωρούνται καίριες, πρόκειται να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στην οριστική μελέτη.

Οι δημοσιογράφοι που παρέστησαν στη συνέντευξη πήραν μια πρώτη εικόνα των σχεδίων που είναι πράγματι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς. Αυτό που επιχειρείται-όπως τόνισε και ο δήμαρχος- είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αποτελεί μικρογραφία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι ένα μέρος θα λειτουργήσει ως καφετέρια-εστιατόριο, ενώ δίπλα ακριβώς θα υπάρχει και αίθουσα εκδηλώσεων. Οι υπόλοιποι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές ανάγκες του πολιτισμού. Στο αίθριο που παλιά χρησιμοποιούνταν ως παρκινγκ αυτοκινήτων θα υπάρξει διαμόρφωση ώστε να φιλοξενηθεί σύγχρονη βιβλιοθήκη. Στον πάνω ακριβώς όροφο, εκεί που υπήρχαν τα δωμάτια, ένα τμήμα θα διαμορφωθεί ώστε να στεγαστεί το Δημοτικό Ωδείο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί προηγούμενης κυβέρνησης, ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ