Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 16 Απριλίου, είναι 15 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.207, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 33 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 105. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και το 89.5% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ Οι 13 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Από τα κρούσματα, το 56.2% είναι άνδρες ενώ τα 569 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 921 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες, επικαλούμενος μελέτες που δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ