Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το ΚΙΦ (Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Εμείς οι εθελοντές του ΚΙΦ Άρτας μπορεί να έχουμε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του ΚΙΦ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει να παλεύουμε για τη θωράκιση και περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που αποτελεί τον κύριο πυλώνα της σημερινής μεγάλης μάχης, ούτως ώστε κάνεις να μην μείνει χωρίς επαρκή και αξιόπιστη δημόσια φροντίδα υγείας μπροστά στην πανδημία.

Απαιτούμε: Δημόσια νοσοκομεία επαρκώς στελεχωμένα, με μόνιμο προσωπικό που να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και τον αντίστοιχο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αξιόπιστη και επιπλέον ενίσχυση όλων των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην ανάσχεση του ιού, αλλά και στην παροχή φροντίδας στους πολίτες.

Περισσότερα διαγνωστικά τέστ δωρεάν για όλους. Για τη διεξαγωγή τους χρειάζεται ενίσχυση και αξιοποίηση όλων των εργαστηρίων των νοσοκομείων, των Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών, των ερευνητικών ιδρυμάτων, με στόχο τη μέγιστη δυνατή διενέργεια εξετάσεων από το δημόσιο σύστημα.

Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες (Πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά, άστεγοι, διαμένοντες σε διάφορα ιδρύματα). Είναι εγκληματικό να τους αφήσουμε στην τύχη τους και άλλωστε υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης χιλιάδων κρουσμάτων εν μια νυκτί. Εμείς «Μένουμε Σπίτι» δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει τώρα η πολιτεία να αναλάβει κι αυτή τις δικές της ευθύνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ